Lasitavaraa

Kun ottaa huomioon, että olemme ns. "nuori perhe", niin meiltä löytyy kaikenlaista lasitavaraa aika huikea määrä. Suomi-suunnittelusta matkamuistoihin. Käyttöastioista koriste-esineisiin. Esimerkkinä vaikka nämä Mariskoolit. Niitä on viisi. Kolme olen saanut perintönä, yhden saimme kihlajaislahjaksi ja yhden ostin itse Viking Linelta (?!).


Nyt on taas se aika vuodesta, kun uutta ylioppilasta juhlimaan kutsutut miettivät kuumeisesti lahjaideoita ja iltapäivälehtien suositut-listoissa juuri tuo Mariskooli usein rankataan viimeiselle sijalle. Pyydän anteeksi kaikilta viimeisten kymmenen vuoden aikana kirjoittaneilta ystäviltä ja sukulaislta, jotka lähes poikkeuksetta ovat saaneet tältä suunalta lahjaksi juuri tuon kyseisen lasiesineen. Ilmeisesti asumisympäristö on tehnyt tehtävänsä ja herättänyt minussa rakkauden suomalaiseen lasidesigniin ja Marimekkoon. Tätä sanomaa olen sitten jakanut Mariskoolin muodossa myös niille, jotka eivät ole asiasta välttämättä niin innostuneita...


Minusta Mariskooli on nimittäin ajaton ja monikäyttöinen aarre. Se toimii kukkaruukkuna, kynttilänjalkana, tuikkukuppina ja tarjoiluastiana muutamia käyttöesimerkkejä mainitakseni. Ja sitten vielä ne kaikki ihanat värit!

P.S. Itse en saanut ylioppilaslahjaksi yhtään Mariskoolia, mutta Aalto-maljakon kylläkin.P.P.S. Ja Kivi-tuikkuja ei voi koskaan olla liikaa! Valikoimamme kasvoi eilen yhdellä, kun Sampo Pankki lahjoitti meille sellaisen sinisen onnistuneiden asuntokauppojen kunniaksi. Meidän koti on nyt siis ihan kokonaan myyty!

8 kommenttia

 1. Kiitos sinun meiltäkin löytyy violetti Mariskooli ;D Ja se on ihana!! ja niin monikäyttöinen! Oon ajatellut hankkia muutamia kans lisää, niin nättejä!
  Ja just katselin kahta häälahjaksi saamaamme Kivi-tuikkua ja mietin että niitäkin pitäs lisää saada :)

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olitkin eka, joka sellasen multa sai:-D Kiva, et on ollut mieluinen!

   Poista
 2. Yks käyttötarkoitus lisää: Sullahan toi Mariskooli on ollu myös korurasiana..

  Anssi

  VastaaPoista
 3. Meiltäkin löytyy monta Mariskoolia, kaikki lahjaksi saatuja. Välillä ne viehättää mua enemmän ja nostan niitä esille. Välillä nostan ne vitriinin hyllylle. Juhlissa niissä on aina tarjoiltavaa.. jäätelökin maistuu niistä hyvältä. Onnea asuntokaupoista! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos!:-) Nyt voi keskittyä kunnolla muuttoon.

  VastaaPoista
 5. Mikä on keskimmäisen kuvan keskimmäisen Mariskoolin sävyn nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, tuon kyseisen skoolin saimme kihlajaislahjaksi, enkä valitettavast tiedä varmasti värin nimeä enkä löytänyt vastaavaa Iittalan sivuilta. Villi veikkaukseni on "turkoosi"..? Meillä on nimittäin samanvärinen Kivi-tuikku ja Iittalan sivuilta löytyi ainakin kuvassa melko samanvärinen tuikku sävyä turkoosi...

   Poista