Huolimaton orkideankasvattaja

En ole mikään viherpeukalo enkä huonekasvien ylin ystävä, mutta kolme orkideaa mulla on. Kaikki lahjaksi saatuja. Saamishetkellä tämä mulle suotu vastuu tuntui valtavalta. Miten ikinä onnistuisin pitämään nuo kauniit kasvit hengissä. Orkideat kun tunnetusti ovat vissiin aika vaativia.


Nyt nuo kasvit ovat olleet "hellässä" huomassani yksi kaksi ja kaksi reilun yhden vuoden. Ja kukkaa pukkaa. Valitettavasti en voi tästä kunniaa ottaa, koska kastelen kukkia silloin kun satun muistamaan ja aina suoraan juureen. Lannoketta annoin talvella kerran ja lisäksi jokainen orkidea on pudonnut perheenjäsentemme toimesta lattialle muutamaan otteeseen.


Syytän tästä menestyksestä ilmeisen ihanteellista kasvupaikkaa. Meidän olohuoneen päätyikkunaa, johon iltaisin paistaa laskeva aurinko vinosti muutaman tunnin ajan. Ilmeisesti orkideat saavat siinä sopivan määrän aurinkoa ja varjoa. Jännityksellä odotan, mitä muutto tuo tullessaan. Mihin nuo uudessa kodissa laitan ja miten ne ylipäätään selviävät muuton aiheuttamasta shokista.

2 kommenttia

  1. Mussakaan ei ole yhtään viherpeukalon vikaa, silti meidän vanhin Orkidea on 6 vuotta vanha. Kerran kahdessa kuukaudessa muistan sen kastella, kerran olen "mullat" vaihtanut ja isompaan ruukkuun sen laittanut. Mä kans uskon että mun Orkidean pitkäikäisyyteen vaikuttaa just kasvupaikka. Hieman varjoisa ikkunalauta. Ikean Orkideat ei muuten mun hoidossa kauaa kukoistaneet, on niissäkin eroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 6 vuotta on jo kunnioitettava orkideaikä! Luulen, että munkin pitäisi vaihtaa noi isompiin ruukkuihin jossain vaiheessa, juuria tunkee nimittäin ruukuista aika paljon ulos ja kaikki kolme ovat vielä alkuperäisissä muovikipoissa, missä ne on ostettukin...

      Poista