Vapaapäivä

Tämä uupunut ja vähän kipeäkin kotiäiti sai tänään nauttia vapaapäivästä, kun mies ja lapset lähtivät päiväksi Espoon mökille. Vapaapäivän teemaan kuului, että teen vain sitä mitä huvittaa. Kotitöiden osuus jäi siis olemattomaksi (silitin lakanat) ja lounaankin hain Stockmannilta. Lähinnä aika kului lukemiseen. Harrastus, joka on jäänyt aivan liian vähälle viime vuosina.


Sain ystävältäni lainaksi Anna-Leena Härkösen kirjan Heikosti positiivinen. Oikein viihdyttävä ja juuri sopivan kevyttä luettavaa kotiäidin vapaahetkiin. Yksi elämänviisauskin on kirjan sivuilta jo bongattu: ”Kun mies tulee väsyneenä töistä, häntä pitää ruokkia ja ymmärtää. Ainakin tunnin ajan. Sen jälkeen voi alkaa pikkuhiljaa kuormittaa häntä erilaisilla asioilla.”

Tosin tuo ei päde kyllä meidän huushollissa. Anssi-parka tekee itse ruokansa (usein meidänkin) ja mä taidan heti alkaa kuormittaa niillä asioilla… Itsetutkiskelun paikka.


Lukemisen ja nukkumisen lisäksi ehdin myös mm. vähän ommella Finlaysonilta hankkimistani kankaista. Kaksi tyynyliinaa työhuoneen petiä varten on nyt valmiina. Tällä kertaa ompeluohje löytyi täältä.

Lähetä kommentti