Ennakkotarkastus

Olen väijynyt oven takana odottamassa postia jo useita viikkoja (no joo, en tietenkään koko aikaa, silloin vaan kun postia on jaettu ja olen sattunut olemaan kotona). Siksi tulikin todellisena yllätyksenä, kun Anssi kertoi, että hänelle oli soitettu. Puhelimessa ei kerrottu vielä muuttopäivää, mutta sovittiin aika asunnon ennakkotarkastukselle. Se on ensi tiistaina.


Uusi koti on siis valmis ja pääsemme sitä ensimmäistä kertaa katsomaan. En malta odottaa!

Tietenkin tuossa ennakkotarkastuksessa on tarkoitus tehdä muutakin kuin vain fiilistellä (ja valokuvata) valmista kotia. Siellä pitäisi silmä tarkkana etsiä mahdollisia virheitä ja varmistua siitä, että kaikki on varmasti kunnossa. Luulen, että siinä huumassa saatan olla vähän jäävi tuohon hommaan…

Onko teillä kokemusta ennakkotarkastuksista? Mitä kannattaisi erityisesti ottaa huomioon? Vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan!

6 kommenttia

 1. Kannattaa ottaa mukaan rakentamista ymmärtävä ihminen. Me ei otettu, ja jälkeenpäin harmitti, kun ei oltu siinä innostuksessa huomattu moniakaan huonosti tehtyjä asioita, jotka sitten pidemmän päälle vaivasi. Kannattaa katsoa kaikki asiat, ihan kaikki. Seinien maalaus, katot, listat, portaiden alustat, pattereiden taustat, että ovet menee suoraan eikä parketissa ole kuoppia eikä katossa läikkiä.

  Pian te jo pääsette muuttamaan! Mahtavaa.


  Sussu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Sussu! Pitää olla siis tosi tarkkana.

   Poista
 2. Hetki vielä, ni päästään käytännössä testaamaan suunnitelmiasi!
  Nyt voi sanoa jo, että ensi kuussa muutetaan!

  Anssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä ymmärrä, miten ollaan maltettu odottaa näin pitkään...

   Poista
 3. Hauskaa! Googletin "ennakkotarkastus" ja sinun blogisi tuli yhtenä alkupään linkeistä sille haulle! Mutta ootte jo varmaan käyneetkin läpi tämän http://www.minunasuntoni.fi/kop/visning.php tai vastaavia listoja, onhan Anssi alan miehiä :) Onnea matkaan, kirjatkaa kaikki huomionne. t. Marja ja Hannu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho:-D Juu, mä olen googlettanut ja hätäillyt tätä asiaa, mutta Anssi on pysynyt varman rauhallisena:-)

   Poista