Meidän mökki

Olemme sellaisessa onnellisessa asemassa, että suvuillamme on yhteensä kolme mökkiä. Kaksi pääkaupunkiseudulla ja yksi Kuopiossa. Mulle tärkein on tietenkin se ainoa mökki mun puolelta, nimittäin mun siirtolapuutarhamökkini. Mökki ja sen puutarha on ollut jo parikymmentä vuotta mummini hellässä huomassa vaikka se siis paperilla onkin minun. Nyt kuitenkin sukupolvenvaihdos pikkuhiljaa hiipii kuvioihin ja mullekin riittää kesä kesältä enemmän hommaa (teininä otin siellä vain aurinkoa...).


Näin kotiäitiaikana töiden opetteleminen ja mökkeileminen onkin melko intensiivistä. Vietämme tyttöjen kanssa mökillä ainakin muutaman päivän viikossa. Tähän kevääseen on jo mahtunut mm. vadelmapensaiden harventamista, kasvimaiden laittoa, kompostin lapioimista, kukkapenkkien siistimistä ja kukkien istutusta. Nurmikkoakin on jo leikattu useaan otteeseen. On se jännä, miten ennen melko vastenmielisiltäkin tuntuneet puutarhatyöt nykyään ovat rentouttavaa puuhastelua. Selkeästi alan oppia siirtolapuutarhuriksi!


14 kommenttia

 1. Voi miten kauniin kesäistä! Kyllä se on eri meininki siellä etelässä, meillä ihan pikkusen luntakin vielä jäljellä (asutaan pohjois-ruotsissa). Tänään bongasin ekat KEVÄTKUKAT kukkapenkistä. Muakaan ei ennen pihahommat juurikaan kiinnostaneet, mutta nyt siellä touhuaa jo ihan mielellään. Tosi ihana pikku-mökki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä on jotenkin jo yllättävän paljon kesä. Pääskyset kirkuu ja yhtenä päivänä tällä viikolla oli suorastaan kuuma.

   Poista
 2. Ihana mökki ja todella kesäiseltä näyttää jo. Vaikka te muutattekin pidemmälle niin kesällä pitää mökkitreffata kun olette niin lähellä! T: Nina ja A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tänään mietin, että teidän pitää sit tulla taas kesällä mökille kyläilemään:-)

   Poista
 3. Ihana mökki ja kesäpaikka! :)
  t. Kira

  VastaaPoista
 4. Voi kun tuolta on jo itellä paljon lapsuusmuistoja! :) Ihana paikka!!

  Jenni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä, just lapsille varsinkin! Helmikin jo niin tomerasti tekee puutarhatöitä:-D

   Poista
 5. Juuri nyt kaupoissa olevassa Dekossa on siirtolapuutarha-aiheinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin kans saman:-) Kiva kun sisustuslehdet nykyään mökkeilyaiheisia juttuja tehdessään huomioi myös siirtolapuutarhamökit!

   Poista
 6. Kauniita kuvia ihanasta kesäparatiisista! Ja teidän tytöt kasvaa kuin kukkaset kedolla :) Terveisin Marja ja Hannu

  VastaaPoista