Pitsituikut


Vietimme viime viikolla tyttöjen kanssa päivän mummini luona, kuten joka viikko. Kävimme läpi mummin kaappeja ja jemmoja, kuten joka kerta. Tällä kertaa kotiin matkasi mummin itsensä lakanoita varten virkkaamaa pitsiä sekä yksi pätkä kaupasta ostettua valmispitsiä. Käyttöideoita on mielessä useita, mutta ensimmäiseksi tein yhdestä pätkästä ja lastenruokapurkeista kynttilätuikut. Niistä tuli kauniin tunnelmalliset. Ja täytyy mainita, että nämä "tunnelmakuvat" on otettu keskellä päivää. Ei tarvinnut tehdä muita kuvausjärjestelyitä kuin sammuttaa valot.

EDIT: Kuulin juuri, että näitä lastenruokapurkkeja ei kannata käyttää tuikkukuppeina ainakaan sisätiloissa. Ne saattavat nimittäin räjähtää! Kannattaa siis koristella yksinkertaiset tuikkukipot pitsillä ja lopputulos on varmasti yhtä kaunis ja huomattavasti turvallisempi!


Tätä nyt voisi sitten sanoa ensimmäiseksi jouluvalmisteluksi. Niinkuin sitäkin, että lisäsin tunnisteiden joukkoon sanan "joulu". Tästä se lähtee.We visited my grandmother this week (as every week) and I found pieces of lace she has crocheted. Perfect for for example candles! And by the way, these photos were taken in the middle of the day. It is fall and dark here in Finland.

7 kommenttia

 1. Oi miten kaunista.Ihastuttava pitsimalli,saisinpa mallia käsiini ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Toivon, että osaisin itsekin virkata noin kaunista!

   Poista
 2. Ihana idea! Meiltä löytyykin noita vauvanruoka purtiloita nurkista vaikka vauva-ajoista on aikaa... onneksi en ehtinyt viemään kierrätykseen! Pitsejäkin löytyy, mummojen kutomia ja muita. Kiitos tästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva että innostuit ja vielä materiaalitkin löytyy:-)

   Poista
 3. Aivan ihanat!!
  Ootko kiinnittänyt pitsin ihan liimalla?

  t. Kira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En käyttänyt ollenkaan liimaa. Leikkasin pitsistä pätkiä, jotka juuri ylti purkin ympäri ja pistelin päät neulalla ja langalla yhteen. Lastenruokapurkkeihin jää etiketin irrottua sellainen yksi liimainen kohta, mikä just sopivasti pitää pitsiä paikoillaan:-)

   Poista