Kirjoista

Mutta mitä tapahtui niille kirjahyllystä karsimilleni kirjoille? Niitä oli yhteensä 140 (mistä voi päätellä, että noin 300 on vielä jäljellä).

Lähetin kirjalistan sähköpostilla neljään eri antikvariaattiin, joista kolmesta otettiin yhteyttä. Yhteensä sain myytyä 30 kirjaa. Keskimääräinen hinta oli n. 1,50euroa/kpl (osasta maksettiin jopa 3euroa, osasta tuskin mitään). Kirjalistan lähettäminen etukäteen osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä muuten olisin kanniskellut kirjoja ihan turhaan paikasta toiseen. Antikvariaatit ovat nimittäin aika nirsoja: harvat kirjat käyvät ja esim. kirjakerhojen kirjoja ei huolita ollenkaan (ikävä kyllä mun tarjoamista kirjoista noin puolet on kirjakerhokirjoja). Parhaiten kaupaksi kävivät harrastekirjat ja muutamat kaunokirjallisuuden edustajat (ja Agatha Christien dekkarit). Kunnon piti olla priimaa, mutta onneksi käsitys priimakunnosta oli aika laaja. Tosin jos irtokannet puuttuivat, niin ei kiitos.


Pinot tehty hyllyyn jäävistä kirjoista


Vielä on siis jäljellä yli sata kirjaa… Koetan keväällä myydä niitä kirpputorilla ja loput varmaan vien kierrätyskeskukseen. Tai sitten askartelen jotain kivaa. Pitäisiköhän harkita tämän kirjan hankkimista…

Kuva Atena kustannus

1 kommentti

  1. Hei Sanna. Mainioita vinkkejä kirjojen elämän jatkumiselle. Kirjat ja kirjahyllyt kantavat paljon muistoja ja historiaa.

    Muistuupa mieleen varhainen vierailusi kirjahyllyllämme ennen kuin opit lukemaan: Luit meille ääneen monta kirjaa kannesta kanteen - joku ylösalaisinkin.

    Kirjalliset taipumukset paljastuvat varhain...
    Hannu

    VastaaPoista