Virkkaamista

En pidä itseäni minään käsityöihmisenä, vaikka olen aina silloin tällöin kutonut pipoja ja kaulaliinoja ja tyttöjen synnyttyä muutamia lastenvaatteitakin. Virkata en ole kuitenkaan osannut koskaan. Tai en ainakaan ole virkannut koskaan. Ennen kuin eilen.


Olen jo pidemmän aikaa haaveillut virkatuista säilytyskoreista. Ja erityisesti itse tehdyistä virkatuista säilytyskoreista. Ehkä asia oli viimein muhinut tarpeeksi pitkään jossain takaraivossani, kun päätin yrittää. Lisäpotkua antoi varmaankin Yhteishyvän viimeisimmässä numerossa ollut ohje (löytyy myös täältä), jota mukaillen tein ensimmäisen korini. Nyt on oikean käden peukalo melko kipeä, mutta kaksi koria valmiina. Ja mieli tyytyväinen. Osasin sittenkin!


Kiitokset kuuluvat myös seuraavalle sivustolle, koska mullahan ei ollut aavistustakaan siitä, mikä on esimerkiksi kiinteä silmukka ja miten se tehdään.

Seuraavaksi lisää koreja ja ehkä mattojakin... Ja virkatut/kudotut rahitkin, kuten vaikka tämä Luhdan, ovat kyllä aika ihania!

Kuva Hobby Hall

13 kommenttia

 1. Uusia mielenkiintoisia sisustuselementtejä!!

  VastaaPoista
 2. Voi että, taas olet löytänyt kivoja juttuja :)
  Yks hyvä ohjepaikka on myös http://www.kaspaikka.fi/
  Sieltä löytyy hyviä perusohjeita silmukoiden tekoon yms.

  t. Kira

  VastaaPoista
 3. Hienoa, olet koukussa :) Ja jälkeä syntyy kuin vanhalta tekijältä! Virkkausintoa t. Marja

  VastaaPoista
 4. Saaks pistää muutaman säilytyskorin tilaukseen;)?
  Aivan ihania!!

  Jenni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä teille tuparilahjaksi:-) Onko väritoiveita?

   Poista
 5. Hei kiitos kommenteista! Koukussa tosiaan, koko ajan tekisi mieli virkata!

  VastaaPoista
 6. Oi ihanaa kiitos!! :) Pinkki ;)

  VastaaPoista
 7. Piti minunkin päästä kokeilemaan ja yllättävän rentouttavan puuhaa.. Tosin mä en kans mikään käsityöihmisiä ole ja näkyy ehkä työn jäljessa mutta, harjoitus tekee mestarin :)-Marla-

  VastaaPoista
 8. Ihanat korit ja vähänkö hienoa että olet itse ne tehnyt!! Mäkin haluaisin osata = ) Sinäkin olet huomannut tuon HH:n rahin. Se on hieno.

  T: Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Harmi vaan, kun sitä rahia ei saa kuin mustana ja harmaana..? Mutta aloinkin kyllä jo suunnitella omatekoista rahia:-D

   Poista
 9. Telepatiaa... Juuri yksi päivä ihastelin samantapaista koria netissä ja löysin ohjeenkin. ;) Ihania koreja olet väsännyt!
  Oletko käynyt Drops design sivustolla? Todella paljon hyviä käsityöohjeita. Suosittelen kaikille. :) Virkkausta ja neulontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-) Kyllä tuo Dropsin sivusto on tuttu. Sieltä löytyvillä ohjeilla olen tehnyt vauvanvaatteita tyttöjä odottaessani. Ja sieltä tosiaan löytyy todella paljon ihania ohjeita!

   Poista