Puhdistus

Aloitimme Anssin kanssa tänään detox-dieetin. Sen lisäksi, että juomme 1,5 litraa puhdistavaa yrttimehua ja 1,5 litraa vettä/yrttiteetä päivässä, vältämme seuraavat 20 päivää kahvia, maitotuotteita, lihaa, kovia rasvoja, sokeria, valkoisia jauhoja, hiivaa ja alkoholia.

Tarkoituksena on nimenomaan elimistön puhdistus, ei niinkään laihtuminen. Lisäksi toivon, että kolmen viikon kokeilun jälkeen ruokavaliooni jäisi pysyvästi enemmän terveellisiä ruoka-aineita, kuten hedelmiä, vihanneksia ja marjoja. Nolottaa myöntää, kuinka yksipuolisesti ja epäterveellisesti olen tähän asti syönyt.

Eniten jännittää, miten selviän ilman kahvia. Myös maitotuotteista luopuminen on varmasti vaikeaa. Toisaalta olen tosi innoissani. On mielenkiintoista seurata, miten puhdistus tulee vaikuttamaan vai vaikuttaako mitenkään.


Me and Anssi are going to follow a detox-diet the next 20 days. We are going drink a purifying herbal mixture and lots of water and avoid coffee, dairy products, meat, hard fats, sugar, white flour and alcohol.

6 kommenttia

 1. Mun täytyy myöntää, että olen niin pahasti riippuvainen kahvista, että pääkipu on jotain sietämätöntä jos menee muutaman tunninkin yli kahviajastani, että saan kahvia - kuinkahan monta päivää tuota kestäisi, että vierotusoireet häipyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ajattelin, että kahvi voisi aiheuttaa vierotusoireita, mutta toistaiseksi on mennyt ihan hyvin. Kupillinen teetä auttaa aika hyvin. Tosin nyt olen haaveillut pizzasta ja lakritsista:-D

   Poista
 2. Mulla ei oo ainakaan ollu vieroituspääkipua kuin vajaa viikko, ja keskittymisongelmiin auttaa hyvin se että litkii kahviaikaan teetä :) kunhan on lämmin kuppi kädessä, hommat sujuu ihan yhtä hyvin. Viiden minuutin reipas kävelylenkki tai olkapäiden pyörittely parvekkeella virkistää mieltä paremmin kuin kahvi. Ootteko kokeillu laittaa bataattia uunissa? Kun pilkkoo lohkoiksi tai tikuiksi ja pyörittelee öljyssä ja mausteissa, ja levittää pellille väljästi, niin tulee vähän niin kuin lohkoperunoita tai ranskalaisia (paitsi ei niistä oikein rapeita saa..) ihan kivaa vaihtelua sosekeittoihin tai keitettyyn bataattiin.

  Terkkuja koko sakille!
  <3 VIlja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti batattivinkistä! Täytyy kokeilla. Aamulla oli pikkasen pää kipeä kun ei saanut aamukahvia, mut se meni ihmeen nopeasti ohi! Huomenna näkee, miten sitä selviää työpäivästä. Pitää kokeilla myös noita sun virkistysvinkkejä:-)

   Poista
 3. Onko sulla jotain linkkiä antaa minkä pohjalta tämän detoxin vedätte? Mikä tuo yrttijuoma on ja mistä ohjeet ruokavalioon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrttijuoma on Ortisin MethodDraine Detox ja vinkkejä löytyy esim. täältä: http://www.harmonia.fi/terveys-old/tuotteet-old/tuote-old/valilehdet-old/detox-1/detox-vinkit ,aika hyvin löytyy tietoa myös ihan googlaamalla:-)

   Poista