Virkattu rahi

Rupesin melkein heti ensimmäisen korini virkattuani suunnittelemaan myös rahin virkkaamista. Ja nyt, kuukausi myöhemmin, ensimmäinen prototyyppi on valmis. Aluksi rahista piti tulla kokonaan liila, mutta aliarvioin reilusti langan menekin ja se loppui kesken (myös lankakaupasta). Lopputulos on siis hieman aiottua värikkäämpi.

Rahin värit sopivat hyvin noihin yrttiruukkuihin.

Tämä rahi tarvitsee vielä kyllä vähän muokkausta. Halusin saada sen mahdollisimman pian kokeilukuntoon ja sulloin täytteeksi kaapista löytämäni vanhan peiton ja yhden sohvatyynyn. Rahi pitää siis vielä aukaista ja täyte vaihtaa. Onhan rahi nyt melko muhkurainen ja epäsymmetrinen. Ja painuu kasaan, jos sen päällä istuu.

Tekeminen oli yksinkertaista ja helppoa. Tein vain tosi ison ja korkean korin, johon sitten kansi päälle. Aika eri näköinenhän tämä on kuin ne Luhdan kudotut rahit, joista idean alun perin sain.

Helmi on ihan innoissaan rahista.

Lisää raheja seuraa varmasti, sillä ainakin tyttöjen huoneeseen voisi tehdä samantapaisen. Sen verran paljon Helmi tästä ainakin innostui. Ensin pitäisi vain päättää ne lastenhuoneen värit lopullisesti…


Lisäys 28.3.2012

Nyt on rahi saanut sisäänsä oikeanlaisen täytteen. Vieläkin se on ehkä hieman epäsymmetrinen ja raidat ovat vinossa, mutta muuten huomattavasti parempi, ja pyöreämpi. Täytteeksi ostin Eurokankaasta polyesterivanutäytteisen sisätyynyn koko 80x80cm, jonka revin auki ja sulloin kaiken rahin sisään. Hintaa sisätyynyllä oli 12,90e. Vanupussejakin oli toki myynnissä, mutta pienen pussin hinta oli 5e ja niitä olisi tarvinnut ostaa ainakin viisi.


 

9 kommenttia

 1. ihanat värit rahissa!! Kohta pistän sulta tommosenkin tilaukseen :D :D
  Kiva kun osaat käyttää värejä, meillä ainoa värikäs paikka on lastenhuone, muuten vaan vaaleeta :)

  VastaaPoista
 2. Me like Helmi!!

  Anssi

  VastaaPoista
 3. Vau, tosi hieno! Mulla menis varmaan vuosi saada kasaan tuollainen.
  Sussu

  VastaaPoista
 4. Vautsi, tosi hieno! Tollanen ois tosi kiva meidän neidin huoneeseen.. Oon vaan ite niin poropeukalo :/ -Marla-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmissa olisi ruveta näitä tutuille väsäilemään pientä palkkiota vastaan, mutta ensin pitäisi harjoitella vielä ainakin yhden koekappaleen verran, että varmasti ovat edustuskelpoisia:-)

   Poista
 5. Tämä rahi oli huippuhieno! Näin tänään sellaisen pienemmän ja tylsemmän ja vastaavaa googletellessani päädyin tänne. Toi onkin paaaaaljon hauskempi! Ja jäinpähän lukijaksikin...

  Sain juuri oman matonvirkkausprojektin lähes päätökseen (http://therearelilactrees.blogspot.fi/2012/07/melkein-valmista-nearly-done.html) ja saattaa olla, että jotain muuta seuraa jatko-osana. Ehkä jotain tästä inspiroitunutta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ja tervetuloa!:-) Itselläni on virkkaustauko menossa muutosta johtuen, mutta juuri tuollaisen maton tekisin itsekin mielelläni!

  VastaaPoista