Kirjahylly

Olen taas mietiskellyt meidän olohuoneen kirjahyllyä. Mielessä on ajoittain käynyt, että tuon puunvärisen Lundian vaihtaisi johonkin valkoiseen (tai maalaisi), mutta nyt olen päättänyt, että ensin haluan kokeilla, miltä tuo nykyinen näyttäisi oikein "asustettuna" ja uudella paikallaan uuden olohuoneen nurkassa.


Kirjahylly ja olohuone kaunistelemattomassa luonnontilassa, alareunassa Armi - tänään tasan 8 kk!Suunnitelmissa on jotain alla olevan tyyppistä. Tyttöjen kirjat siirtyvät lastenhuoneen hyllyyn ja nykyinen kokoonpano kapenee ainakin tuon kapean osan verran, koska hylly ei mahdu tulevalle paikalleen nykyisen levyisenä. Kirjat, valkoisia laatikoita ja lehtikoteloita ja sitten hyllylautaan kiinnitettävä lukulamppu. Toinen meidän nojatuoleista tulee nimittäin luultavasti olohuoneen nurkkaan, ihan tuohon hyllyn eteen. Siinä on sitten mukava lueskella lampun valossa.


Kuva kirjasta Nauti kodistasiKuva Ikea

Kuva Granit


Lehtikoteloitahan on jo aika paljon. Ne kätkevät sisäänsä monen vuoden Trendit ja aikamoisen läjän sisustuslehtiä...
2 kommenttia

  1. Päivityin blogissasi useita sivuja yhdellä istumalla ja löytyi paljon ihasteltavaa: ihania lime-väripilkkuja keittiöön, kauniita valaisimia (ah, riisipaperivalaisimet; kaunis valo vaikka huone jääkin hämärän peittoon) ja nyt uusin kirjahyllyjuttu, joka meilläkin kestoaiheena "Kirjahyllyn kohtalo". Omat Lundiamme täyttävät jo 35v ja nyt niistä ei ainakaan voisi luopua, kun ovat osoittautuneet ekologisuuden huipentumaksi: ne ovat kantaneet raskaat kuormansa kitisemättä eikä niitä ole ajan hammas purrut, vain edesmennyt Topikissa. Kirjoja kuitenkin on liikaa. Kimo kuunteli pohdintaani ja toi aiheeseen uuden näkökulman: voisimme ladata koneemme Kindleen kirjahyllymme verran sisältöä ja luopua kirjastostamme. Hurja ehdotus, jota pitää sulatella ajan kanssa. Vielä ajattelen, että vaikka voisin kuljettaa kirjahyllyn sisältöä taskussani, hyllyt kirjoineen ovat jotain enemmän. Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina tykännyt teidän kirjahyllyistä tosi paljon. Olen niistä kirjoja aikoinani jonkun verran lainannut ja musta ne (hyllyt sekä kirjat) ovat sopineet hyvin teidän kodin tunnelmaan. Teidän kirjahyllyt olivat meillä myös osittain esikuvana, kun pari vuotta sitten siirsimme omat kirjamme työhuoneesta olohuoneeseen:-) Kirjat tuovat mielestäni lämpöä olohuoneeseen. Mutta ymmärrän hyvin (tuon oman kirjakarsinnan läpikäyneenä), että myös kirjoja voi joskus olla liikaa.

      Poista