Lempiastiani

Sain Puistolassa.-blogin Petralta haasteen esitellä lempiastiani. Tämä haaste saapui kyllä mitä sopivimpaan aikaan, koska tästä aiheesta olen suunnitellutkin tekeväni postauksen.

Meidän astiatilanne on sellainen, että vanhan kodin keittiöremontin ja nyt muuton yhteydessä suoritetuista karsinnoista huolimatta yli puolet astioistamme ovat lapsuudenkodistani peräisin. Osan niistä aion säästää ja osan myydä eteenpäin sitä mukaa kun hankin uusia mieluisampia tilalle. Lempiastioihini lukeutuu sekä vanhoja että uusia.Iittalan 24h Avec -tilanteestamme olenkin tilittänyt täällä. Noita vihreitä isoja lautasia ottaisin mielelläni muutaman lisää. Pienemmät valkoiset 24h-lautaset ovat niinkin uusi kuin viime kesän hankinta.


Nämä Iittalan kahvikupit ja asetit saimme häälahjaksi. Niitäkin on vain kuusi ja näidenkin tekeminen on ilmeisesti lopetettu. Taitavat olla Oma- tai Aika-sarjaa... Pitäisi aina muistaa hankkia kutakin sarjaa saman tien ainakin kahdeksan kappaletta, niin ei tarvitsisi aina kattaa yhdelle vieraalle erilaisia.


Tässä lisää lempparikahvikuppeja. Nämä Arabian teemat ja tuo Kotikapunki-sarja ovat juuri sopivan kokoisia arkikäyttöön. Tosin iltapäiväkahvin voisin juoda vähän isommastakin kupista.Sitten ovat nämä blogissa jo pariin otteeseen vilahdelleet Marimekon Sukat makkaralla -lasit ja -kannu. Tuovat hymyn huulille arjen keskellä.


Arabian KoKo on kyllä tällä hetkellä yksi suuri suosikki. Niitä voisin haluta meille vielä lisääkin. Nämä ovat niitä XS-kokoisia kulhoja.Iittalan Aino Aaltoa löytyy sekä uutta että vanhaa. Noita metsänvihreitä, 33cl vetäviä laseja sain metsästettyä meille keväällä lisää Huuto.netistä. Jälkiruokakulhot ja tarjoiluastiat näyttävät kovasti samalta sarjalta, mutta siitä ovatko ne niitä, ei mulla ole täyttä varmuutta. Ne ovat siis vanhempieni vanhoja.


Glögilasit meinasivat unohtua. Näitä Tsaikkoja meillä onkin sitten se tavoiteltu kahdeksan kappaletta (ennen näitä kuvauksia niitä oli yhdeksän, mutta ovat todella herkkiä menemään rikki...). Suurin osa perintöä, mutta niitä on tullut matkan varrella myös pari lisääkin.


Lastenastiat ovat lähinnä sekalaisia hankintoja muovia ja melamiinia, mutta haaveilen kovasti Ricen melamiiniastioista. Nämä Rice-mukeja kovasti muistuttavat pikkumukit löysin tosin Jyskistä.

Tämän haasteen saa täältä napata mukaansa ken haluaa. Mielelläni lukisin teidänkin lempiastioistanne, joten laitathan kommenttia, jos otat haasteen vastaan!

Sitten jos joku ei vielä huomannut, niin blogissa on arvonta meneillään. Siihen pääsee osallistumaan tästä.

These are my favourites from our kitchen cupboard. Some of them are quite new, some of them old.

4 kommenttia

 1. Kiva kun tartuit haasteeseen :) Noita sukat makkaralla laseja mä olen katsellut vähän sillä silmällä omaan tarpeeseen, mutta haluaisin niiden olevan aavistuksen vetoisammat. Muuten ovat kyllä aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle kivasta haasteesta! Tykkään kovasti noista Sukat makkaralla -laseista ja haaveilenkin jo kasvattavani sarjaa:-)

   Poista
 2. Kivoja astioita. Nuo sukat makkaralla lasit on kyllä ihania. Otan haasteen vastaan ja jossain vaiheessa kirjoitan lempiastioistani.

  VastaaPoista