Blogipohdintoja: lasten kuvat ja kuulumiset


Kävin tänään läpi valokuvia muutaman viime vuoden ajalta ja kuvia fiilistellessäni ryhdyin pohtimaan ja osittain harmittelemaankin, että niistä monet ihanat eivät ole päätyneet tänne blogiin asti. Syy on kuitenkin selvä, sillä noissa kuvissa poseeraavat lapseni.

Blogini alkutaipaleella puhuin tytöistä heidän etunimillään ja suoria kasvokuviakin esiintyi blogissa runsaasti. Jossain vaiheessa tämä kuitenkin alkoi hieman epäilyttämään, ja niinpä kuvat vähenivät ja lasten nimiäkään ei tule enää niin usein mainittua, vaikka eivät ne nyt ihan salaisuuksiakaan ole. Yksi syy siihen, että perhettämme koskevat postaukset ovat blogissa selkeästi vähentyneet on juurikin se, että en koe voivani enää kauhean avoimesti kertoa esimerkiksi pian kouluikäisen tyttäreni edesottamuksista. Toisaalta taas tuon vauvan kuulumisia on tullut edelleen raportoitua täällä säännöllisesti.

Nämä päätökset jokainen bloggaaja tekee oman tilanteensa ja näkemystensä mukaan, mutta itselläni on tullut suurempi tarve suojella etenkin noiden vanhempien lasten yksityisyyttä. Päätös on ollut oikeastaan aika helppo ja luonnollinenkin, sillä lapset eivät koskaan (varsinkaan nykyisin) ole olleet pääosassa blogissani. Asia, joka tänään kuvia katsellessani hieman harmittikin, koska jos tämä olisi perheblogi, niin mukaan olisi varmasti taltioitunut enemmän kuvia ja muistoja elämästämme. Sellaisia palasia, joita itsestäkin olisi kiva lueskella joskus myöhemmin. Toisaalta tuleehan niitä kuulumisia edelleenkin teille kerrottua ainakin muutamilla sanoilla muita juttuja käsittelevien postausten yhteydessä, kuvat vain ovat sitten hieman eri aiheista. Nämä tämän postauksen kuvat on julkaistu blogissa kuluneen vuoden aikana ja kertovat aika hyvin siitä, millaisten kuvien koen olevan vielä ihan ok.

Mitä mieltä te olette lasten kuvien (ja kuulumisten) julkaisemisesta sosiaalisessa mediassa? Entä kaipaako joku niitä postauksia, jotka käsittelivät enemmän perhe-elämäämme?

Mielessäni muhii pari muutakin bloggaamiseen liittyvää aihetta, joita ajattelin myös käsitellä omissa postauksissaan. Palataan siis blogiaiheisiin pohdintoihin taas myöhemmin.

4 kommenttia

 1. Internet on nykyään niin laaja ja paljon sisältöä. Yksittäiset kuvat ja yksittäiset ihmiset hukkuvat sinne. Kaikki pallon ihmiset melkeen jo mukana netissä tavalla tai toisella. Nettipoliisiuskin on aluillaan. Toisaalta jokaisella ihmisellä on oikeus päättää vain omista asioista. Kouluiän alkuun pitää mielestäni stopata lasten kuvien laittaminen nettiin. Silloin he aloittavat vähän enemmän omaa taipaletta elämässään. He saavat sitten aikanaan itse päättää mitä nettiin laittaa kasvettuaan kypsyviksi aikuisen aluiksi.

  Miehekäs miehesi

  Anssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteeja, samoilla linjoilla siis ollaan - onneksi :-D

   Poista
 2. Olen miehesi kanssa samoilla linjoilla. Omani nimineen ovat aina näkyneet blogissa, mutta en ikinä kirjoittaisi heistä mitään liian henkilökohtaista taikka mitään, mitä heidän tarvitsisi ikinä hävetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuokin on hyvä huomioida, että tosiaan sitä juttujen sisältöä kannattaa miettiä.

   Poista