Kosmetiikkakokeiluja: Four Reasons


Osittain tuon tässä postauksessa mainostamani CosmEthics-sovelluksen innoittamana päätin hiljalleen päivittää puteleitani hieman myrkyttömämpiin vaihtoehtoihin. Ihanteena olisi löytää uudet lempparituotteet luonnonkosmetiikan joukosta, mutta välttämätöntä se ei kuitenkaan ole. Pääasia, että tuotteet eivät sisällä niitä kaikista pahamaineisimpia ainesosia (niin että sovellus näyttää vihreää).

Ensimmäisenä kokeiluun pääsi uusi shampoo ja hoitoaine. Törmäsin suomalaiseen Four Reasons -merkkiin Sokoksella ja ystävällisen myyjän neuvojen jälkeen mukaan valikoitui Volume Shampoo ja Blond Conditioner. Tuo volyymishampoo on kuulemma passeli melko normaaleille (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan) ja nopeasti ravoittuville hiuksilleni, vaikka lisävolyymiä en erityisesti kaipaillutkaan. Blondihoitoaine puolestaan sopii vaaleille hiuksilleni kirkastamaan väriä hiukkasen (sarjasta löytyy myös erikseen keltaisuutta poistava hopeashampoo ja -hoitosuihke). Lisäksi ostin myös syväpuhdistavan shampoon, jolla hiukset kannattaa pestä noin kahden viikon välein, jos on ahkera kuivashampoon tai hiuspuuterin käyttäjä (jep).

Nämä uudet tuttavuudet ovat olleet käytössä nyt lähes kuukauden päivät ja tykkään kyllä. Hiukset vaikuttavat hyvinvoivilta, väri tuntuu kirkastuneen ja päänahan ongelmat (joista kärsin edellisen shampoon kanssa) ovat vähentyneet, joskin kuontalo rasvoittuu edelleen niin, että pesu kahden päivän välein on välttämätön. Silti tuntuu siltä, että tukkani on nyt tasapainossa. Tuotteiden tuoksut ovat hillittyjä ja melko neutraaleja, oma suosikkini on blondihoitoaineen ihana sitruunainen tuoksu. Täältä siis arvosanaksi 9.


4 kommenttia

 1. Olen käyttänyt tätä merkkiä kuivan päänahan vuoksi parisen vuotta ja vasta nyt sain tietää että tämä on kotimainen!?! Pyrin käyttämään kotimaisia ja ekologisia pesuaineita niin itseeni, lapsiin kuin siivouksessakin. Jotenkin vain purkin ulkonäöstä pidin automaattisesti selvänä että tämä on jostain muualtapäin, enkä koskaan ole vaivautunut miettimään asiaa sen enempää (vaikka muiden tuotteiden kohdalla sitä yleensä teen!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, kotimaista huippulaatua ovat:-) Ja nuo purkit ovatkin itse asiassa voittaneet jotain suunnittelupalkintojakin! Kerrankin on sisältö ja ulkokuori kummatkin kohdillaan (eikä hintakaan niin kovin paha ole).

   Poista
 2. Hopeashampoo ei vaalenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olet oikeassa, harhaanjohatava sanavalinta. Korjasin virheen tekstiin:-)

   Poista