Kokeilussa


Vaikka Tukholmassa onnistuin hillitsemään itseni, niin laivan tax free -myymälässä rohkaistuin investoimaan pennosiani täysin tuntemattomaan kasvovoiteeseen (no merkki on tuttu ja myyjä suositteli). Toistaiseksi voide on vaikuttanut todella hyvältä (jo tovin pelkällä apteekin perusvoiteeksi luokiteltavalla rasvalla hoidettu pärstäni suorastaan kirkastui), eikä myöskään ole ärsyttänyt herkkää ihoani. Ja on muuten ensimmäinen omistamani anti age -voide (olenko myöhässä vai ajoissa?).

Hei ja sitten yksi kosmetiikkaan liittyvä sovellusvinkki. Kuten kuvista näkyy, en suosi pelkkää luonnonkosmetiikkaa (tälle milloin mistäkin punoittavalle ja ärtyvälle iholle tuntui olevan liian työläs homma löytää ne sopivat luomutuotteet), mutta silti kiinnostaa, mitä sitä iholleen levittää. Jokin aika sitten törmäsin suomalaiseen CosmEthics-älypuhelinsovellukseen, jonka avulla voi selvittää, mitä ainesosia kosmetiikka sisältää. Sovellus varoittaa myrkyistä ja vaaralliseksi luokiteltavista aineista sekä yleisimmistä allergian aiheuttajista ja sen lisäksi siihen voi ohjelmoida omat allergiansa ja ne aineet, joita haluaa syystä tai toisesta välttää (tarjolla on myös valmiita listoja, kuten Concious consumer -lista). Ihan huippu! Purnukan tai putelin viivakoodi skannataan kännykän kameran avulla ja sovellus näyttää joko punaista, oranssia tai vihreää valoa. Tälle uudelle ryppyvoiteelleni näytettiin muuten vihreää valoa.


4 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen sovellus näin kosmetiikka-allergikon näkökulmasta. Latasin sen jo, ja nyt vain odottamaan ensimmäistä testauskohdetta. Kiitti vinkistä ja hyvää vuoden jatkoa teidän koko perheelle! :) Terkuin, Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos vinkistä oli hyötyä:-) Ja mukavaa alkanutta vuotta sinnekin!

   Poista
 2. Kosmetiikkapostaus, jeeee! Mulla on tota pikkutuubi norm/kuivalle iholle ja siks jäänyt käyttämättä mutta vaikutti muuten hyvältä suojakertoimineen ja vähän noihin Cliniquen tuotteisiin muutenkin oon innostunut. T. Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Olitkin mielessä kun kirjoitin tätä! Cliniquen tuotteissahan ei pitäisi kauheasti olla mitään ylimääräistä, joten sopii siksi herkemmällekin iholle. Mulla oli joskus (akneaikoina) käytössä joku tämän merkin meikkipuuteri ja se oli muistaakseni tosi hyvä kans!

   Poista