Valokuvia seinälle

Jo ennen muuttoa haaveilin valokuvakollaasista seinällä. Tähän tapaan. Muuton jälkeen paikaksi valikoitui portaikko ja nyt ensimmäiset valokuvat ovat seinässä. Kehyksiäkin on aikamoinen kasa valmiina, kunhan vain saisin käytyä kuvavarastojamme läpi. Nykyisessä neljän kuvan ryppäässä yliedustettuna ovat hää- ja vauvauintikuvat.

Tähän seinään mahtuu vielä paaaaljon valokuvia.


Monen kuvan kollaasissa mietitytti kehyksien seinään kiinnittäminen. Poratako vai millä saada kuvat kiinni kantavaan betoniseinään. Vastaus löytyi sattumalta Prismasta. Taulujen kiinnitykseen tarkoitetut tarrat. Tarroja tutkaillessani viereeni sattui toinen asiakas, joka intoutui niitä oman kokemuksensa perusteella kehumaan. Ostin aikamoisen nipun siltä seisomalta. Yhdessä pakkauksessa on 4 tarraparia ja hintaa vajaat 7 euroa. Yhden taulun/valokuvan seinään kiinnittämiseen tarvitaan 1 - 2 paria tarroja. Ostamani tarrat kantavat maksimissaan kilon painoisia tauluja (mutta tujumpiakin taisi olla saatavilla).


Eilen sitten ihmetarrat pääsivät tositoimiin. Kiinnittäminen oli helppoa, varsinkin ensimmäisen kokeilun jälkeen. Ainoa ongelma oli vain, että kiinnitettävä pinta olisi pitänyt puhdistaa alkoholilla, kuten isopropanolilla. No, eihän meillä sellaista ole. Kaapin perukoilta löytyi 40-prosenttista Finlandiaa, joka sai kelvata.

En voi muuta kuin suositella! Tarrat muistuttavat vähän vaatteiden tarranauhoja, yksi osa liimataan tauluun ja toinen seinään. Taulun voi irrottaa koska haluaa ja laittaa takaisin. Ja myös seinään liimatun osan pitäisi irrota helposti jälkiä jättämättä - täydellistä! Tosin tapetoituun pintaan tarroja ei saa käyttää...

Toistaiseksi taulut ovat pysyneet hyvin seinässä. Hyvältä siis näyttää!

Osa kehyksistä vanhoja, osa Ikeasta ja pari Clas Ohlsonilta.

2 kommenttia

 1. Meillä on kuvakollaasi samalla tavalla rappusten yläpuolella. Olen tykännyt kovasti ja hyvältä näyttää teidänkin alku!

  Meillä oli joskus noita tarroja, mutta meidän kokemus ei valitettavasti ollut hyvä. Taulut pysyivät seinässä hyvin n. kaksi vuotta mutta sen jälkeen ne alkoivat sieltä yksi toisensa jälkeen tipahtelemaan. Tästä on kuitenkin viitisen vuotta, joten toivotaan että laatu noissa tarroissa on sen jälkeen parantunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, toivotaan, että tarroissa olisi kehitystä tapahtunut tässä ajassa. Tosin olen niin helpottunut siitä, että löytyi joku ratkaisu ilman seinän rei'ittämistä, että olen kyllä ihan tyytyväinen, jos kestävät tuon kaksikin vuotta... Mutta kiitos tiedosta, nyt osaa vähän varautua!

   Poista