Vinkkejä marrasmasennuksen karkottamiseen


Syksyn kiireet ja tapahtumat ovat vieneet niin mennessään, että marraskuinen alakulo ei ole oikein päässyt aikaisemmin tavoittamaan. Nyt kuitenkin tällä viikolla loskainen pimeys ja väsymys (miten voi yksi neljään valvottu yö vaikuttaa näin paljon?) ovat ajoittain vetäneet omankin mielen matalaksi. Enkä ilmeisesti ole ainoa. Tästä syystä ajattelinkin listata ylös muutamia sellaisia pieniä ja helposti lapsiarjessakin toteutettavia juttuja, jotka ainakin omaa mieltä jokusen asteen piristävät.

Ruoka. Suklaa ja muut herkut nyt tietenkin, mutta tarkoitan tällä kertaa pikkuisen terveellisempää lohturuoan muotoa. Nimittäin vaikka niiden omien ruokaherkkujen kokkaamista tai uusien kutkuttavien ruokalajien kokeilemista sen perusjauhelihakastikkeen sijasta. Täällä tepsii aina tex mex -herkut ja allekirjoittaneen intialaiset ruokakokeilut (viimeisimpänä mifusta kokattu palak paneer, joka ei kylläkään uponnut lapsiin).

Leffaillat. Aina silloin kun kaikki lapset on saatu suht aikaisin nukkumaan, katsomme Anssin kanssa jakson jotakin seuraamaamme sarjaa. Iltaan saa hitusen lisää luksusta valitsemalla sarjan sijasta elokuvan (meillä niitä katsomattomia on tallennettuna useita kymmeniä), ja jos parituntinen elokuva tarkoittaa liian pitkää kukkumista, niin voihan sen katsoa vaikka kahdessa tai useammassakin osassa.

Pieni hemmottelu. Naamioita, hiushoitoja, kuorintoja. Perussuihkun tai iltatoimien yhteyteen ympättynä ei edes vie niin kovasti aikaa, mutta mieli ja kroppa tykkäävät. Täältä löytyy muuten ihan superhelppo ohje toimivaan kuorintaan.

Neulominen. Terapiamuoto, joka nostaa päänsä syksyisin ja hiipuu kuin itsestään kevätauringon säteiden lämmittäessä lumikasoja. Varsin mukava ajanviete silloin, kun kyse ei ole vimmatusta neulomisprojektista, joka vie kaiken liikenevän ajan.

Liikunta. Meillä on taloyhtiössä meneillään kahden naapurimme vetämä fitcamp, joka saa kymmenpäisen ryhmän kuntoilemaan ulkosalla kahdesti viikossa oli keli sitten millainen tahansa. Olo tuon session jälkeen on niin mahtava, että siitä riittää energiaa myös niinä kaikkein harmaimpina ja märimpinä päivinä. Huikea meininki ja vertaistuki saa myös lähtemään ulos intoa puhkuen, vaikka juuri olisi tullut vilusta väristen väsyneenä kotiin.

Joulufiilistely. Varsin toimiva kaamosfiiliksen karkottaja, joka tässä huushollissa otettiin käyttöön heti kun lumi alkoi sulaa. Joulutähdet ikkunoissa, kynttilät pöydällä ja jouluiset askareet mielessä jaksaa pikkuisen paremmin.

Ja wow! Kyllä tämä meidän kulmilla tällä hetkellä paistava aurinkokin tekee niiiin hyvää.


Lähetä kommentti