Vaatteet vähenevät


Sunnuntain suunnitelmat siirtyivät maanantaille, mutta nyt on vaatteet käyty läpi. Kaadoin eilen kaikki vaatteeni, kenkäni ja laukkuni olohuoneen lattialle ja rupesin käymään niitä läpi yksitellen (taaperon avustuksella). Muutaman tunnin urakan jälkeen kaikki oli lajiteltu jääviin (karkeasti arvioituna noin 1/3) ja lähteviin (2/3). Valikointi oli ainakin osittain melko helppoa, sillä olen lahjakkaasti onnistunut säilömään vaatehuoneen ylähyllyllä laatikoita, jotka ovat täynnä vaatteita, joita en pidä, mutta joita en aikaisemmin ole raaskinut heittää poiskaan. Nyt kävin kaiken läpi Konmarin oppien mukaan yrittäen kuunnella intuitiotani (se kyllä oli ajoittain aika haastavaa) ja sain supistettua myös aktiivikäytössä olevaa vaatevarastoni osaa. Onpa kevyt olo!

Bonuksena vielä tälle kevennykselle sain makuuhuoneemme yhteydessä olevan vaatehuoneen pelkästään oman kutistuneen garderobini käyttöön Anssin käytyä myös omat vaatteensa varsin tehokkaasti läpi. Jee, oma pukeutumishuone!

Joitakin huomioita tein kulutuskäyttäytymisestäni vastaisuuden varalle. Erilaiset vaatekutsut (vaikka sellaisia rakastankin) eivät ehkä kuitenkaan ole se minun juttuni ainakaan omien vaatteiden hankintaa ajatellen. Vaikka joukosta löytyi myös ikisuosikkeja, niin suuri osa kutsuilla ostetuista vaatteista siirtyi nyt vähän käytettyinä kirppiskasaan. Ilmeisesti hämäännyn siis kutsutilanteessa ostamaan sellaisia vaatteita, jotka pidemmän päälle eivät ehkä olekaan kuitenkaan niitä omimpiani. Lisäksi verkkokaupoissa surffailua sekä vaatekaupoissa ilman varsinaista tarvetta kiertelyä voisi vähentää. Ja vaatteen palauttaminen on ihan ok, jos kotona alkaa vähänkin epäilyttää.

Näistä kuvista puuttuvat alusvaatteet, kotivaatteet, yksi laatikollinen kesävaatteita, urheiluvaateet, ulkovaatteet sekä muutamat kengät + pari pesussa olevaa vaatekappaletta, mutta ehkä näistäkin saa osviittaa vaatekaappini nykyisestä koosta. Jotenkin heti tuli myös sellainen fiilis, että näitä vaatteita on helpompi yhdistellä keskenään kuin aiemmin. Ja nyt kun kaapista löytyy vain kivoja vaatteita, ne valikoituvat nyt myös päälle sen sijaan, että aamulla kiireessä pukisin vain jotain "ihan ookoota".


2 kommenttia