Neljä kuukautta

Vuorossa jälleen vauvan kasvu ja kehitys -päivitys ja tiukkaa faktaa neljän kuukauden ikäisen palleron edesottamuksista. Oikeastaanhan tuo vauveli on jo reippaasti yli neljä kuukautta ja nämä mitat kaksi viikkoa vanhoja: 7670 g (7340 g), 66 cm (64 cm) ja 43 cm (42 cm). Jos lukuja verrataan isosiskoihin, niin pikkuveikka on puolisen kiloa tyttöjä painavampi, kun pituus taas on suurin piirtein sama.

Vauva kääntyi ensimmäistä kertaa kunnolla selältä mahalleen lähes päivälleen neljän kuukauden ikäisenä. Nyt treenataan vatsalihaksia nostamalla päätä ylöspäin selinmakuulla. Lisäksi halu lähteä liikkeelle on kova, ja poika nostelee mahalla olleessaan pyllyään. Muutenkin kyseessä on aikamoinen toiminnan mies, sillä parhaiten vauva viihtyy, kun ympärillä tapahtuu. Siksi vaunut soveltuvat vain nukkumiseen ja esim. kaupungilla maisemia katsellaan kantorepussa. Samasta syystä automatkailu on tooosi tylsää, ja sitä protestoidaan takapenkillä kovaan ääneen itkien oli automatka sitten minkä pituinen tahansa. Siskot ovat parhaita viihdyttäjiä, ja heille vauva kiljahtelee ja hekottelee kaikista eniten. Siskojen välillä kovaotteisestakin käsittelystä pikkuveli ei ole moksiskaan. Leluihin poika tarttuu kiinni jo napakasti, samoin kuin vaatteisiin ja hiuksiinkin.

Siirtyminen vaavisängystä omaan sänkyyn tapahtui kivuttomasti ja nykyään vauva nukkuu yöunia noin kymmenestä seitsemään/kahdeksaan. Yöllä herätään yleensä kaksi kertaa syömään. Päiväunipätkiä on edelleen kaksi. Ensimmäinen kolmen tunnin pätkä noin puoli yhdestätoista eteenpäin toteutuu joka päivä, neljän aikaan nukuttavat toiset päikkärit vaihtelevat kestoltaan puolesta tunnista kahteen tuntiin, eivätkä vaikuta yöuniin vaikka jäisivät lyhyiksikin.

Vaikka tylsyyttä ja jostain syystä myös enemmän kuin tovin käsissä ollutta lelua protestoidaan äänekkäästi, on vauvelimme muuten edelleen tyytyväinen ja hyväntuulinen pikkujätkä. Soseiden maistelua on tarkoitus aloitella nyt kesälomalla (joka alkoi muuten Anssillakin viimein tänään, jippii!), ja alun epäluuloisuuden jälkeen myös pulloruokinta on jo pariin otteeseen onnistunut mahdollistaen sen, että äitee on päässyt hieman tuulettumaankin (ja mökille hommiin).


2 kommenttia

  1. Kuulostaa kyllä ihanalle ja reippaalle vauvalle :) Täällä alkaa tulemaan 2kk mittariin ja onneksi jo hetkittäin viihdytään muuallakin, kuin äidin sylissä! Jalat sätkii ja ähellys kuuluu, joten siitä sitä lähdetään pikku hiljaa liikkumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän tuo onkin :-) Voi että, sielläkin pienokainen jo 2 kuukautta <3 Kyllä tämä aika vaan menee niiiin nopeaan!

      Poista