4 x Kööpenhamina

Blogissa on ollut muutaman päivän hiljaista ja syy on tässä. Takana on pitkä ja rentouttava viikonloppu Kööpenhaminassa ihanan ystävän kanssa.
 

Kööpenhamina on ihana kaupunki ja ajattelinkin listata tähän neljä kohdetta, joita itse en jättäisi väliin siellä vieraillessani. Kaikki kohteet ovat mielestäni vierailun arvoisia, oli kyseessä sitten matka lasten kanssa tai ilman. Shoppailut jätin tästä listasta pois, mutta esim. sisustusputiikeista löytyy varsin kattava esittely täällä.

1. Zoologisk Have
Enpä muista missä eläintarhassa olisin päässyt näkemään eläimiä niin läheltä kuin täällä. Lisäksi pilvinen päivä oli meille suotuinen ja kaikki asukkaat ulkosalla. Erikoismaininnan saa eläintarhan uutuus, jääkarhujen uima-altaan alle rakennettu lasiputki, mistä voi seurata karhujen polskuttelua oman pään päällä.


2. Tivoli


 

Klassikkotivolia ei kannata jättää väliin, vaikka huvipuiston hurjat laitteet eivät kiinnostaisikaan. Tivolin alue on kuin satumaailma ja vierailu kannattaa mielestäni ajoittaa illansuuhun niin, että tivolin ehtii katsastaa niin valoisaan aikaan kuin jo illan pimetessäkin, koska valot luovat alueelle aivan omanlaistaan tunnelmaa.


3. StrædetStrøgetin kanssa samansuuntainen katu, joka on tunnelmaltaan täysin erilainen kuin pääostoskatu. Ihania pieniä putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita.4. Mother


Kødbyenissä sijaitseva ravintola Mother tarjoaa kuulemma kaupungin parhaat pizzat ja sen on kyllä helppo uskoa (myös jälkkärit olivat tosi maukkaita)! Löysimme tiemme ravintolaan suosittelujen perusteella ja paikka olikin todella suosittu. Pöydän varaaminen onnistuu kuitenkin vaikka sähköpostitse. Herkkupizzojen jälkeen voi tutustua paremmin koko Kødbyenin teurastamoalueeseen.


Some places and pictures from my weekend trip to Copenhagen.

Lähetä kommentti