Kotikaupunki

Vaikka on ihanaa, että on kunnon talvi, niin lumi tuo mukanaan omat haasteensa. Meillä on katoton parveke, jolla tänä aamuna oli n. 30 cm lunta. Armi, joka on tottunut nukkumaan ulkona, nukkui eilen sisällä 2x2 tunnin päikkäreiden sijasta yhteensä 45 minuuttia. Uloskaan ei voitu mennä, kun Helmi on kuumetoipilas. Täällä oli siis illalla aika kiukkuinen pikkuneiti. Meinasin tänään uhmata luonnonoloja ja laittaa Armin ulos lumesta huolimatta. Tein jo lumityötkin, mutta totesin, että ulkona pyryttää liikaa ja katolta voi jo pudota aika painavaa lunta. Nyt siis kokeillaan toista keinoa: Armi nukkuu vaunuissa työhuoneessa, jonka ikkuna on auki. Vähän viileämpää, Helmin touhuilu ei kuulu liikaa ja tarvittaessa vaunuja voi mennä työntelemään, jos Armi tyypilliseen tapaansa heräilee kesken unien. Katsotaan miten onnistuu…


Juhlistin meidän kodin melkein valmistumista hankkimalla Arabian Kotikaupunki-mukin. Olen nähnyt noita mukeja sisustuslehdissä ja eräällä ystävälläni. Ajattelin, että tuo neljän mukin sarja olisi mukava kerätä muistoksi meidän kodin valmistumis- ja muuttovuodesta. Kun vuosi 2012 on meille muutakin kuin vain se vuosi kun Helsinki on maailman designpääkaupunki. Lisäksi mukeissa on muitakin yhtymäkohtia meidän muuttoelämäntilanteeseen tänä vuonna: mehän muutamme tavallaan lähiöstä kaupunkiin ja vielä se, että mukit ovat Arabian, on meille monimerkityksinen juttu. Pidän myös tuosta Teema-mukin mukikoosta (3 dl), ihanteellinen aamukahvimukiksi. Aloitin keräilyn hankkimalla Puisto-mukin, koska se oli mielestäni nätein väreiltään ja kuvitukseltaan.



Ja sitten pieni vinkki omaa Kotikaupunki-mukia halajavalle: meidän Prismassa mukit olivat ainakin pari euroa yleistä hintatasoa halvemmat!



4 kommenttia

  1. No miten onnistu toi Armin nukkuminen työhuoneessa!? Onko siellä kiukkusta vai lepposaa sakkia odottamassa mun kotiintuloa?

    VastaaPoista
  2. Armi on nukkunut työhuoneessa tosi hyvin. Melkein yhtä hyvin kuin parvekkeella. Onneksi!

    VastaaPoista
  3. Moi! Mistä saan tätä mukia itselleni? Entisenä Helsinkiläisenä tarvin nämä mukit kaappiini :)

    T. Terveiset Kuopiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä Helsingin suunnalla niitä on ainakin myynnissä ihan Prismoissakin! Ja tietty sitten Stockmannilla ja Sokoksellakin:-)

      Poista