Sohvan väri

Sohvan väri on nyt päätetty ja sohva tilattu. Tosin sitä aletaan valmistaa vasta maaliskuussa, joten vielä on periaatteessa aikaa muuttaa mieltään. Sohvan väriksi valikoitui beige. Päätös alkoi varmistua käydessämme työmaalla viime viikolla. Sohva on kuitenkin niin keskeinen asia olohuoneessa (vie aika suuren tilankin), että joku kirkas väri olisi ehkä ollut liian vallitseva. Beigeen saa sitä paitsi yhdistettyä kivasti niitä kirkkaitakin värejä (turkooseja tyynyjä, vihreä matto ja sellaista). Beige sohva lapsiperheessä tietenkin mietitytti, mutta tämän kankaan voi onneksi pestä koneessa. Lisäksi pinta on karhea, joten sen ei pitäisi edes imeä likaa heti itseensä ja puhdistaminen on siten helpompaa. Toivotaan!

En ollut edes ajatellut, että beigeäkin on niin montaa eri sävyä: tummaa, vaaleaa, kylmää, lämmintä, harmahtavaa, kellertävää. Joten valinta oli vaikea, vaikka väri varsinaisesti olikin tiedossa. Kangas ei ole luonnossa ihan noin harmahtava ja pinta on elävämpi.

Kuva Lauritzon's


Löysin jo aikaisemmin erään sisustusblogin kautta sellaisen värikkään blogin/sivuston kuin Design Seeds. Siellä on aivan ihania värikortteja, joista olenkin nyt sitten värejä katsellut tuon beigen sohvan pariksi. Varmaankin osittain Helmin oranssifanituksen innoittamana on väriyhdistelmä turkoosi-vihreä-oranssi ruvennut miellyttämään silmää...


Kuva Design Seeds

Lähetä kommentti