Isompi lastenhuone


Muistaakohan teistä enää kukaan, että meillä vaihdettiin syyslomalla yläkerrassa huoneita? Makuuhuoneen silloin jo esittelinkin, mutta lastenhuoneesta en ole tainnut näyttää kuvia vuosiin. Nyt kuitenkin pääsiäissiivousten yhteydessä päätin viimeinkin räpsiä kuvia myös tuolta kolmen lapsen valtakunnasta.

9-, 7- ja 4-vuotias ovat toistaiseksi elelleet enimmäkseen sovussa yhteisessä huoneessaan, joskin esikoinen ottaa oman huoneen aika ajoin puheeksi unohtaen aiheen sitten taas. Isompi huone on toiminut lastenhuoneena todella hyvin, varsinkin kun tuo suuri lattia-ala on yleensä täynnä leikkejä. Huoneen siivoaminen aina päivän päätteeksi kuulostaa toki ihan kivalta ajatukselta, mutta kun lapset ovat ensin käyttäneet usein pitkänkin ajan leikkiensä järjestelyyn paikoilleen, niin tuntuisi julmalta pyytää heitä ne joka ilta siivoamaan. Yksi leikki kun saattaa jatkua viikonkin verran.

Tytöt leikkivät enimmäkseen barbeilla, Lego Friends-hahmoilla tai paperinukeilla, kuopus dubloilla, legoilla ja pikkuautoilla. Legokaupungin rakentaminen on kaikkien kolmen yhteinen leikki. Ja tuo huoneiden vaihdon yhteydessä hankittu kirjoituspöytä on muuten ollut enimmäkseen tyhjän panttina. Läksyt tehdään yleensä olohuoneen lattialla (?) ja piirustukset ym. keittiön pöydän ympärillä. Vanhassa lastenhuoneessa suurin osa leluista oli säilötty Ikean Expedit-hyllyyn, mutta se ei tähän huoneeseen enää mahtunut, joten raivasin leluille ja kirjoille tilaa huoneessa jo valmiiksi olleeseen kaappiin.

Uusi lastenhuone on näyttänyt samalta jo useamman kuukauden, mutta vielä toiveissa olisi saada seinille lisää väriä ja tytöille mahdollisesti lukulamput sekä omat pienet hyllyt sänkyjen yläpuolelle.4 kommenttia

 1. Miten teillä lapset ovat viihtyneet yhteisessä huoneessa? Meillä 10 ja 7-vuotiaat lapset, poika ja tyttö. Eivätkä suostuisi olemaan samassa huoneessa. Olivat jossain vaiheessa, mutta varsinkin isoveli tuntui kärsivän siskon nukkumistyylistä. Isoveli kaipaa pimeää ja hiljaisuutta nukkuessaan, pikkusisko tahtoo yölampun ja ääniä. Oli siis helpompi laittaa omiin huoneisiinsa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi tämä ratkaisu on toiminut hyvin. Kaikki kolme nukkuvat todella sikeästi nukahdettuaan, mutta joskus nukkumaan mennessä kuopus haluaisi valoa ja isommat taas ei. Toistaiseksi nämä kerrat on ratkaistu kompromissilla ja näin ei käy läheskään joka ilta. Lapset myös levittäytyvät puuhiinsa aika tehokkaasti muuallekin asuntoon, joten päivisinkään ei ole ollut vielä sen suurempia ongelmia.

   Poista
 2. Vau miten siistiä! Meillä on lapsilla omat huoneet, mutta tuntuu, että leluille ei löydy järkevää paikkaa. Meillä ei ole oikeastaan kunnon säilytyskalusteita. Kiinnostaa miten olette ratkaisseet lelujen säilytyksen. Mahtuvatko kaikki tuohon kaappiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin siistiä ei ole läheskään aina:-D Tuossa kaapissa on tosiaan suurin osa leluista. Lisäksi on vielä kolme tuollaista "säkkiä" (kaksi näkyvillä tuossa yhdessä kuvassa), joista isoimmassa on pehmolelut, yhdessä duplot ja pienimmässä junarata. Ja kuopuksen pikkuautot on laatikossa sängyn alla. Piirustus- ja askarteluvehkeet on puolestaan alakerrassa.

   Poista