Matka Sveitsiin


Pääsimme helatorstain paikkeilla irtautumaan hetkeksi kevätjuhlilla ja mökkihommilla maustetusta arjesta ja matkustamaan neljäksi yöksi Lausanneen, Sveitsiin. Missä kesä oli hurjan paljon pidemmällä kuin täällä Suomessa (lämmintäkin lähes 30 astetta), ja missä nähtävää riitti valtavasti henkeäsalpaavien maisemien lisäksi.

Meidän perhe vinkkaakin Lausanneen ja sen lähiympäristöön matkaajia tsekkaamaan ainakin nämä kohteet:

Le Musée Olympique
Lausannen olympiamuseo on yksi vaikuttavimmista museoista, missä olen käynyt. Tarjolla on kattava ja mukaansatempaava kokonaisuus olympialaisten taustaa, historiaa, syvintä olemusta ja huippuhetkiä. Plussaa siitä, että myös museokävijät pääsevät testaamaan taitojaan mm. ampumahiihdossa ja muisti- ja reaktiotesteissä. Kylmät väreet kulkivat mm. avajaisista koostettua videota katsellessa.

Lutry
Suloinen Lutryn kylä Lausannen kyljessä tunnelmallisine kujineen oli yksi omista suosikeistani.

Maison Cailler
Visiitti Caillerin suklaatehtaalle oli tunnin jonottamisen arvoinen. Jopa tällainen suklaafani oppi uutta faktaa lempiherkustaan ja tehdaskierroksen kruunasi tietenkin huone, jossa konvehteja sai maistella mielin määrin (miten tuossa tilanteessa se seinä sitten tuleekin vastaan niin nopeasti, taisin makustella nimittäin vaivaiset viisi(!) konvehtia).

Verbier
Verbierin vuoristokylä oli varsin unelias näin kahden sesongin välissä, mutta tarjosi silti upeita maisemia, joita olisi jäänyt ihailemaan pidemmäksikin aikaa.

Gruyéres
Gruyéresin keskiaikainen kaupunki on antanut nimensä samalta alueelta tulevalle juustolle, ja sen ravintolat tarjosivatkin jos jonkinmoisia juustoisia herkkuja. Me kulutimme aikaamme kaupunkiin tutustuen, vaikka sen kujilta olisi löytynyt myös Alien-museo sekä hieman alempaa rinteiltä myös juustotehdas.

Lisäksi hurjastelimme yhden illan rannalle pystytetyssä tivolissa, tepastelimme Genevenjärven rantabulevardilla ja käväisimme juuri ennen lentokentälle lähtöä ihailemassa myös Lausannen varsinaista keskustaa. Vaikka kaupungista löytyi sukulaisiakin, niin meidän perhe majaili oikein mukavassa Airbnb-kämpässä - tokakertalaisen syvällä rintaäänellä voin todeta konseptin varsin toimivaksi myös lapsiperheille.

Ihan mahtava kevätloma kaiken kaikkiaan, kiitokset vielä M ja V <3Lähetä kommentti