Lukupäiväkirja: huhtikuu


Lukupäiväkirja laahaa nyt hieman jäljessä, mutta tässä siis merkintä viime kuulta. Huhtikuun kirjojen yhteisenä tekijänä on sosiaalinen media, sillä kummatkin kirjat ovat kulkeutuneet tietoisuuteeni sitä kautta.

Olen jo joitakin vuosia seurannut Instagramissa ruotsalaista lasten- ja nuortenkirjailijaa Lisa Bjärbota (@onekligen), ja sitä kautta lukenut kirjailijan omia kokemuksia kirjoittamisesta. Bjärbon nuorille suunnattu romaani Djupa Ro mainittiin pari vuotta sitten usein kirjailijan insta-päivityksissä, joten kun päätin lukea jotain Bjärbon tuotannosta, oli valinta helppo. Romaani kertoo neljästä parikymppisestä nuoresta, jotka ovat yllättäen menettäneet ystävänsä - ikävästä, muistoista ja niistä ristiriitaisista tunteista, kun tärkeä ihminen on poissa, mutta oman elämän pitäisi kuitenkin jatkua.

Yksi lempibloggaajistani, tanskalainen Emily Salomon, pitää blogissaan lukupiiriä, josta olen bongannut useammankin kirjan omalle lukulistalleni. Yksi niistä on huhtikuun toinen kirja, Maria Semplen Missä olet, Bernadette?

En ole ehkä aikaisemmin ainakaan tietoisesti miettinyt, miksi jotkut kirjat luokitellaan enemmän "viihteeksi" kuin toiset. En vieläkään osaa sen tarkemmin määritellä eri genrejen tunnusmerkkejä, mutta tämä kyseinen kirja oli niin kepeä (varsinkin edellisten kirjojen kuolemateeman jälkeen, sekä myös tyyliltään ja aiheeltaankin), että se olisi sopinut paremmin kuin hyvin luettavaksi aurinkotuolissa uima-altaan reunalla. Viihdyttävä, mutta ei oikeastaan mitään sen enempää.

Lähetä kommentti