Lähikuukausien kosmetiikkakokeilut


Olen alkuvuoden aikana törmännyt muutamiin varsin toimiviin uusiin kosmetiikkatuttavuuksiin, joista ajattelin nyt kirjoitella teillekin. Ensimmäisenä kehuja saa Urban Decayn huulipunasivellin, joka on ollut korvaamaton apu tällaiselle hieman harjaantumattomalle huulien punaajalle. Sivellin on juuri oikean levyinen ja mallinen, jotta huulipunan levittäminen olisi helppoa ja tarkkaa samalla kertaa.

Loput putelit ovatkin sitten kaikki luonnonkosmetiikkaa. Joululahjaksi saamani Estelle&Thildin Biocalm-sarjaan kuuluvat Anti-redness Rescue Serum -seerumi ja Soothing Moisture Day Cream -päivävoide ovat toimineet milloin mistäkin ärtyvällä ihollani, vaikka seerumi ei ihan kaikkea punoitusta olekaan onnistunut rauhoittamaan. Jos seerumi siis saa arvosanakseen 9-, niin päivävoide on ollut täysi kymppi: hyvin levittyvää, riittoisaa (päivittäisessä käytössä riittänyt joulusta näihin päiviin saakka) ja sopivasti kosteuttavaa.

Investoin Sokoksen 3+1-päivillä alumiinittomaan Mádaran Bio Active -deodoranttiin, joka ei muuten sekään ole ärsyttänyt herkkää hipiääni. Siirtymä alumiinillisista antiperspiranteista tähän luonnonmukaisempaan versioon on mennyt paremmin kuin uskalsin toivoakaan. Olen välttänyt kokonaan sen haisulijakson, joka kuulemma voi olla varsin yleinenkin, kun siirtyy käyttämään luomudeodorantteja. Mádaran dödön tuoksu on varsin vahva, mutta se haihtuu nopeammin kuin monien markettidödöjen tuoksu, joka usein saattaa jäädä häiritsemään nenää lähes koko päiväksi.

Viimeisimpänä kokeiluun on päässyt suomalaisen Flow kosmetiikan Kanerva parranajo- ja sheivaussaippua, joka matalasta vaahtoavuudestaan huolimatta on toiminut erinomaisesti niin sääriin kuin kainaloihinkin. Ja iho on jälkeenpäin unelmanpehmeä!


Lähetä kommentti