Vaavisänky

Meidän mötikkä alkaa kohta olla jo sen kokoinen, että vaavisängystä pinnasänkyyn vaihtaminen lähestyy kovaa vauhtia, vaikka vaavisängyn vuokra-aikaa olisi vielä melkein kuukausi jäljellä. Tässä siis hieman meidän kokemuksia kyseisestä "muotisängystä".

Lopullinen päätös vaavisängyn vuokraamisesta tapahtui meillä vasta synnytyslaitoksella, vaikka olin siitä jaaritellut siinä vaiheessa jo useamman kuukauden. Lisäksi rupesin väsäämään tilausta sellaiseen aikaan, että olisimme joutuneet odottamaan sänkytoimitusta postin kautta viikonlopun yli. Onneksi vaavisängyn saa noutaa myös itse Vantaalta, ja niinpä tuo uunituore kolmen lapsen isä kävi kotiutumispäivänämme perjantaina ensin hakemassa sängyn ja sen jälkeen vaimon ja lapsen.

Kaksi ensimmäistä viikkoa vauva nukkui vaavisängyssään myös päiväunet, ja sänky siirrettiin aina aamuisin alakertaan, missä sitä liikuteltiin päivän mittaan huoneesta toiseen tarpeen mukaan. Kun vaunut ja parvekepäikkärit tulivat mukaan kuvioihin, sänky siirtyi pelkästään yökäyttöön ja pysyi yläkerrassa. Öisin vaavisänky kärrätään aina meidän vanhempien sänkyyn kiinni, ja niin poika nukkuu myös yön ensimmäisen pätkän tavallaan vieressä vaikkakin omassa sängyssään. Siitä vauva on myös helppo siirtää viereen ruokailemaan. Lopun yötä mini nukkuu edelleen äidin kainalossa, joten toisaalta vaavisängyn käyttöaste on tällä hetkellä sen noin kolmisen tuntia yössä. Toisaalta taas sängyn tehtävä on toimia loppuyön ainakin näennäisenä suojana silloin, kun vauva nukkuu meidän sängyssä sängyn reunan puolella.

Ollaan oltu vuokraamispäätökseen tosi tyytyväisiä. Sänky oli suuri apu ensimmäisinä viikkoina, kun pientä vastasyntynyttä ei isosiskojenkaan vuoksi voinut laskea ihan mihin vain. Lisäksi on ollut tosi kiva, että Eerik on saanut nukkua jo alkuyöstä asti joka yö vieressä, kun esimerkiksi toinen alkukuukausien petivaihtoehto äitiyspakkauslaatikko olisi sijoitettu tuohon isoon pinnasänkyyn meidän sängyn jalkopäähän. Pyörät ovat olleet myös hyvä apu niinä muutamana (onneksi tosiaan vain muutamana, muuten voisi vaavisängystä luopuminen olla työläämpää) iltana, kun unen rajamailla kitissyt vauva on tuuditettu sänkyä liikuttamalla uneen.


6 kommenttia

 1. Tuo sänky on kyllä niin ihanan näköinen! Olisi niin kiva meidänkin tulokkaalle, mutta pelkäänpä että käyttöaika jäisi niin lyhyeksi. Jos on yhtä kiireinen kuin siskot aikoinaan, niin nopeasti jo on liikkeellä. Toivottavasti ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kuvitella että vielä nopeammin käy sänky ahtaaksi, jos on vauva liikkuvaista tyyppiä :-)

   Poista
 2. Tuolla sängyllä on hyvä juosta rappukäytävässä vauvaa työntäen tai kotosalla lähettää vaunu vauhdilla liikkeelle siskoille, jotka sitten lähettää sen takaisin- hyvät pelit saa aikaiseksi!

  Vauvan faija

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi! :) liityin lukijaksi. Jos kiinnostaa lukea meidän perhe-elämästä (tyttö 6/2014 ja toista lasta odotetaan syntyväksi syyskuussa) niin blogini löytyy
  täältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ja tervetuloa lukijaksi:-) Täytyypä tulla vastavierailulle!

   Poista