Shampoota paloina

Tällä kertaa vuorossa blogin ensimmäinen kosmetiikkapostaus. Löydän postauksen ansaitsevia kosmetiikkatuotteita sen verran vähän (valitettavasti), että mitään kovin yleistä ilmiötä tästä tuskin tulee, mutta saatanpa aiheesta silti aina välillä kirjoitella.

Reilu vuosi sitten kiinnostuin kovasti luonnonkosmetiikasta, jota nykyään käytänkin yhdessä muun kosmetiikan kanssa. Jossain vaiheessa kunnianhimoinen tavoitteeni oli siirtyä kokonaan sertifioituun luonnonkosmetiikkaan, mutta tuo muutos olisi vienyt kohtuuttoman määrän aikaa ja rahaa ja tuonut luultavasti ison kasan vikahankintoja, ennen kuin ne oikeat tuotteet olisivat löytyneet. Viimeinen niitti oli keväällä oireillut naamani, jolloin tämä tyttö siirtyi nopeasti takaisin niihin tuttuihin, turvallisiin ja hyväksi havaittuihin apteekin tuotteisiin ainakin ihonhoidon osalta.


Hiusteni pesuun olen kuitenkin löytänyt sen varteenotettavan vaihtoehdon luonnonkosmetiikasta. Jo keväällä käytössä oli Flow Kosmetiikan Blondi-shampoopala ja saman merkin Nokkonen-hiushuuhtelu. Vaikka pakkauksessa varoiteltiin alkutaipaleella mahdollisesti yllättävästä rasvoittumisesta, omat (käsittelemättömät) hiukseni innostuivat heti. Rasvoittuminen väheni, hiukset tuntuivat vahvemmilta ja kampaajakin kehui hiusten kirkastunutta väriä.


Kesän Fructis-tauon (hah, se oli se mikä osui Tarjoustalossa käteen) jälkeen palasin hiljattain takaisin shampoopaloihin tällä kertaa uutena lisänä rasvoittuville hiuksille tarkoitettu Teepuu-shampoopala, jota käytän vuorotellen tuon Blondin kanssa. Tää ja tän hiukset tykkää!

8 kommenttia

 1. Mun hiuksilla oli juuri se aivan päinvastainen kokemus tuosta palasta. Mulla on luonnostaan aika paksut hiukset ja kun käytin shampoopalaa, en ihan kirjaimellisesti saanut hiusharjaa niistä läpi, kun niistä tuli niin tahmaiset ja kankeat. Palassahan lukee, että yleensä vaikutus menee ohi muutaman käyttökerran jälkeen, mutta minulla ei mennyt, vaikka käytin koko palan loppuun asti.

  Minä olen myös siirtynyt luonnonkosmetiikkaan ja shampoina olen käyttänyt Madaraa ja Santea, niistä erityisesti (ihan Prismasta saatava) Sante on ollut mieleeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on varmaan niin hiustyypistä kiinni, että sopiiko!
   Pitääkin joskus kokeilla noita muitakin merkkejä, kumpaakin oon kyllä käyttänyt muuten, mutta en shampoita.

   Poista
 2. Hei pitääkin joskus kokeilla palashampoota. Minä aloitin siirtymisen noin vuosi sitten luonnonkosmetiikkaan, ja ihmeellistä kyllä, niitä huteja ei ole tullut, vaikka pääasiassa koko kylppäri alkaa olla synteettisestä kosmetiikasta vapaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, tosi hyvin, saat jakaa vinkkejä (tuun lukemaan sun kaikki luonnonkosmetiikkapostaukset:-)). Toki siis olen itsekin löytänyt ensikokeilulla muutamia tosi hyviä tuotteita, mutta jonkun verran on pitänyt myös antaa kavereille eteenpäin, kun omalle iholle ei ole sopinut...

   Poista
 3. Mielenkiintoisia kokemuksia. :) Ehkä joutuu joskus kokeilemaan shamppoota paloina. Onko palaa vaikea liikutella ja vaahdottaa hiuksia pitkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatta kokeilla:-) Ei ole vaikea liikutella ja nuo palat vaahtoaa ihan älyttömän hyvin, eli paljoa ei tarvitse palaa edes liikutella.

   Poista
 4. Mulla olikin tää postaus jäänyt välistä ja kiva oli lukea sun samansuuntaisia kokemuksia kuin mitä itselläni on Flown tuotteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä ollut tosi tyytyväinen, jotenkin nää palat näyttää sopivan tosi hyvin mun pehkoon:-) Ja Flown muutkin tuotteet ovat olleet poikkeuksetta tosi hyviä.

   Poista