4-vuotiaan vaatekaapilla

Helmi rakastaa värejä kuten äitinsäkin ja tykkää yhdistellä niitä. Toistaiseksi vielä minä valitsen vaatteet kaupassa (Helmin hyväksynnällä tosin), mutta Helmi itse päättää, mitä pukee milloinkin päälleen. Äidillä on vielä onneksi sanomisvaltaa esim. juhlavaatetuksen osalta. Housuja ja farkkuja neitokainen ei käytä ollenkaan ja legginsejäkin oikeastaan vain kesällä. Talvisin asukokonaisuus koostuu siis mekosta tai puserosta + hameesta ja sukkiksista. Lyhythihaisia kesämekkoja käytetään myös talvella pitkähihaisen paidan kanssa. Helmi tykkää omien sanojensa mukaan "kaikista väreistä" ja sen kyllä huomaa ainakin pukeutumisessa. Myöskään erilaiset kuosit eivät rajoita yhdisteltävyyttä. 


En suosi lastenvaatteissa mitään tiettyjä merkkejä, vaan teen vaatehankinnat oikeastaan pelkästään värin ja kuosin mukaan tiedostaen, että hyvästä laadusta voi maksaa vähän enemmänkin. Joskus herkullisia kuoseja voi löytyä Lindexiltä ja säännöllisesti asioin oikeastaan vain Bodenilla, kuten varmaan blogin pitkäaikaisemmille lukijoille onkin käynyt selväksi. Meillä suositaan myös Maxomorraa, Villervallaa, Noshia, varsinkin Helmin vaatteissa myös Me&I:tä sekä uusimpana tuttavuutena blingoa. Olen myös entistä aktiivisemmin ruvennut käymään myös kirpputorilla, missä myös metsästän ennen kaikkea niitä värikkäsitä kuoseja. Uusin löytö Marimekon oranssi-liila pallopaita. Lisäksi kiinnitän huomiota vaatteiden lapsenomaisuuteen: liian aikuismaiset vaatteet jätän suosiolla kauppaan (boikotoin jossain määrin myös tekstejä ja glitteriä).Helmin omaa pukeutumistyyliä kuvaa hyvin tämän päivän asu. Mitä tahansa kaapista löytyvää voi huoletta yhdistellä. Tänään paidasta ja sukkiksista löytyy poikkeuksellisesti samaa väriä.

6 kommenttia

 1. Hih, ihana asukokonaisuus tuossa viimesessä kuvassa:)! Lapset on niin huippuja, kun huoletta yhdistelevät värejä ja kuoseja:D Meiltäkin löytyy värejä kaapista, mutta paljon olen ostanut myös valkoista, mustaa ja harmaata (ja tyttöseltä löytyy myös hempeitä värejä vaatteista). Meillä lapset antaa äitin aikalailla päättää, mitä ostetaan ja mitä minäkin päivänä päälle laitetaan. Harvoin vaatteiden vuoksi tulisi kiukku tai kieltäytyminen (muissa asioissa kyllä laitetaan hanttiin, heh) :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi tosiaan on aika tarkka vaatteistaan ja tietää mitä haluaa päälleen laittaa, onneksi äidillä ja tyttärellä on aika samanlainen maku;-D Tosin kivojen farkkujen ym. housujen perään haikailen aina välillä. Hyvää viikonloppua:-)

   Poista
 2. Onpa melko hulvaton asu :)! Meillä tyttö pukee niitä värejä mistä mä tykkään eli melko neutraaleilla sävyillä mennään... Asia tulee varmasti muuttumaan vielä joskus, mutta se on sitten tytön päätettävissä. Onneksi kaikki tyylit on ihan yhtä kivoja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja tuo ei edes ole vielä siitä ihan "pahimmasta päästä":-) Oikeassa olet, vaikka meillä onkin tytöillä enimmäkseen tätä värien ilotulitusta, niin tykkään kovasti myös esim. hempeämmän sävyisistä sekä toisaalta taas melko pelkistetyistäkin lastenvaatteista, joissa toistuvat korkeintaan muutamat värit.

   Poista
 3. Hei! Heitin sinulle haasteen blogissani: http://pintapuolia.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:-) Otan haasteen vastaan ja vastaan siihen mahdollisimman pian!

   Poista