Ensikertalainen

Taloutemme toiseksi nuorin jäsen koki viikonloppuna erityisen jännittäviä hetkiä, sillä Helmi oli kutsuttu elämänsä ensimmäisille kaverisynttäreille. Kyllä jännitti, vaikka juhlaväen joukossa odottivat hyvät kaverit ja isäkin oli turvana koko kaksituntisen ajan. Synttäriasuna toimi blingon talvimalliston kukkamekko ja lahjaksi valittiin yhdessä Helmin oma suosikki paperinukkevärityskirja ja ponitarroja. Mukavaa kuulemma oli olllut!

Kaverisynttäriensikertalainenhan myös olin minäkin äidin roolissa ja tietenkin tuo lahjan valitseminen hiukan tuotti päänvaivaa. Jos synttäreitään viettävää lasta ei kovin hyvin tunne ja hänen mieltymyksiään tiedä, niin mitä silloin ostaisi? Ja entä miten iso/pieni lahjan tulisi olla ja paljonko se voisi maksaa? Millaisia kokemuksia tai näkemyksiä teillä on näistä asioista?

10 kommenttia

 1. Meillä oli kesällä sama tilanne ja minä konsultoin siskoa, kymppi kuulema passeli. Br:ssä ainakin ihan ok se piirtely/askertelu/näpertely osio mikä musta ihan kätsy jos ei tunne mistä toinen tykkää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, olin siis oikeilla jäljillä suunnistaessani Tiimarin just joku samansuuntainen rahasumma mielessä:-)

   Poista
 2. Meilläkin 10 e on yleensä rajana. Tytöt saavat valita kavereilleen jotain sellaista mistä itsekin pitävät. Viisivuotias tykkää vielä leluja, isompi askartelutarvikkeita, koruja tai muuta kivaa esim. Accessorizelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Accessorize tosiaan on täydellinen lahjanostopaikka tytöille! Pitää muistaa ensi kerralla:-)

   Poista
 3. Meillä 5v9kk ikäinen tyttö on vienyt 4-6v lahjoiksi kavereilleen juuri samantyyppistä askartelutavaraa. Jollekin on viety pieni Lego friends -paketti. Tykätyin kaverilahja (siis saajalle ja varmaan antajallekin) oli paketillinen Peppi Pitkätossu -alushousuja (tytöt olivat silloin 4v tienoilla kovin Peppi-faneja ja satuttiin sopivasti käymään Ruotsissa, niin ostettiin Åhlensilta Peppi alkkarit lahjaksi). Ja (5-)10e on meidän lahjat maksaneet.

  Tyttö on saanut lahjaksi kavereiltaan mm. pehmokoiran (hyvin tykätty, parhaalta kaverilta saatu), helmipakkauksia, Barbien, kankaista leikkiruokaa, puuhakirjoja, palapelin. Niin ja kaverisynttäreitä meillä on vietetty 4v alkaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelujutut ovat kyllä tosiaan hyvä valinta, jos ei ihan tiedä, mistä päivänsankari tykkää. Kiitos vinkeistä!

   Poista
 4. Voi ihana juhlija! Itse en ole älynnyt kysellä hintoja, mutta kympin kantturoissa on menty täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) No kymppi mullakin oli mielessä, joten oikeilla jäljillä olin siis:-)

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä täällä, meillä vasta kaverisynttäreitä tulossa, vaikka itse on niitä vietetty 2-vuotiaasta asti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, itsekin olen sitten seuraavalla kerralla paremmin valmistautunut, vaikka ei se lahjan osto näin ensimmäisellä kerrallakaan tainnut mennä ihan metsään:-)

   Poista