Häät italialaisittain


Palasimme lauantaiyönä Roomasta. Kyseessä ei ollut mikä tahansa lomamatka, vaan viikon mittaisen reissun tärkein tarkoitus oli juhlia Anssin pikkusiskon häitä. Kolmipäiväiset juhlallisuudet alkoivat perjantain tervetuloillallisella ja päättyivät sunnuntain brunssiin. Rooman Trasteveressa sijaitsevaa vihkikirkkoa lukuun ottamatta hääjuhlallisuudet järjestettiin sulhasen perheen omistamassa Rooman ulkopuolella sijaitsevassa juhlapaikassa, jossa myös majoituimme kolme yötä. Paikka on meille jo entuudestaan tuttu (olen kirjoitellut siitä esimerkiksi täällä), mutta vaikka jo tiesinkin, millaiseen ihanaan miljööseen matkaisimme, niin hääviikonlopun tunnelma ja puitteet ylittivät kyllä kaikki odotukset.

Lapsilla ja heidän serkuillaan oli häissä erityistehtävänä toimia morsiusneitoina ja sulhaspoikina. Matkustuspäivästä saakka univelkaa kerännyt kuopus tosin nukahti kirkonpenkille juuri ennen morsiamen saapumista ja nukkui läpi koko vihkimisen. Esikoinen puolestaan nappasi myöhemmin illalla morsiuskimpun. Hääpäivä oli niin huikea, että kamera unohtui enimmäkseen juhlalaukun pohjalle, ja siksi suurin osa näistä kuvista on otettu pienemmän porukan tervetuloillallisilla sekä järkkärin kanssa tekemilläni kierroksilla.

Italialaisten erilainen suhtautuminen aikatauluihin heijastui myös hääpäivän ohjelmaan. Jos Suomessa olisi kaksi minuuttia ennen vihkimistä ollut vielä kaukana kirkosta, olisi se nostattanut kylmän hien otsalle. Näissä häissä juhlaväki kuitenkin kulki koroissaan Trasteveren mukulakivikujilla kohti kirkkoa varsin rauhallisin mielin ja muutamat poikkesivat vielä jäätelöllekin. Vihkiminen alkoi lopulta tunnin myöhässä ja hääkakkua leikattiin puoliltaöin.


2 kommenttia

 1. Vau! Oon sanaton, niin kauniit kuvat. Voin vain kuvitella miten ihana reissu teillä on ollut. Kiitos kun jaoit tätä kauneutta meille muillekin :)
  Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo hääpuitteet oli kyllä aivan mielettömät <3

   Poista