Kasvatuskuulumisia


Muistatteko vielä, että otin kokeiluun monia itselleni uusia juttuja idätysrintamalla? Tuosta ensimmäisestä aiheeseen liittyvästä postauksesta on kulunut jo yli kaksi kuukautta, joten eiköhän nyt olisi aika hieman kertoa, mitä noille kokeiluilleni kuuluu. Alimmasta kuvasta näette, että taimihyllyllä on tällä hetkellä varsin tiivis tunnelma.

Ensimmäisenä kuukalenteri. Sen vaikutusta on tietenkin hieman vaikea arvioida, kun vertailukohtaa ei oikein ole, mutta ainakin kuukalenterin mukaan kylvetyt siement itivät nopeasti ja runsaasti. Maaliskuun jälkeen kuukalenterin noudattamisen sijaan olen joutunut tekemään monia puutarhahommia enemmänkin oman kalenterini mukaan, mutta ehkä asiaan voisi perehtyä taas kesemmällä lisää.

Omista siemenistä ainakin salkoruusut yllättivät iloisesti. Siemenet itivät oikein hyvin (myös kuulemma salkoruusuja rakastavalla mökkinaapurilla, jolle niitä lahjoitin) ja tilanne taimien suhteen on tällä hetkellä oikein lupaava. Tuoksuherneen ja krassin siemenet kylvin vasta viime viikolla, joten niistä en voi sanoa vielä oikein mitään.

Tomaatin taimet (varsinkin Matinat) ovat hujahtaneet jo varsin pitkiksi ja veltoiksi. Niiden karaisu olisi tarkoitus aloittaa näillä näppäimillä. Tomaattilava on mökillä jo varsin hyvässä vaiheessa, mutta en taida uskaltaa laittaa taimia maahan ennen kesäkuun 10. päivää.  Nelson Gardenin multakapseleissa aktivoidut chilit ovat kasvaneet hyvin ja osassa on jo kukkiakin. Voisin hyvinkin ottaa ensi vuonna nämä käyttöön myös tomaattien kasvattamisessa.

Ja huomaatteko? Meidän mökki on jälleen päässyt lehteen. Puutarhanhoitoon liittyviä mietteitäni voi nyt lukea Viherpihan viime viikolla ilmestyneestä kesäkuun numerosta.


Lähetä kommentti