Lapsuuden nimikkokeksit


Meillä sairastelut sen kuin jatkuivat viime viikolla, joten viikon puolivälissä pieni piristys oli tarpeen. Ryhdyimme toipilaan kanssa siis leivontahommiin. Omassa lapsuudessani kaneliässät olivat lähes yhtä suurta herkkua kuin kaurakeksitkin ja kumpiakin leivottiin säännöllisesti.

Sittemmin en ole kaneliässiä tainnut leipoakaan, kunnes nyt aika tuntui kypsältä noille klassikkokekseille. Nämä kuuluvat niihin herkkuihin, joihin ainekset löytyvät lähes aina kotoa valmiina akuutin makeanhimon iskiessä. Respeti löytyi netistä täältä, mutta voi vaihtui leivontamargariiniksi ja taikinan koko pieneni puoleen.

Kaneliässät (n. 40 kpl)

100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

sekä 1 tl kanelia ja 1,5 rkl sokeria

Ota margariini pehmenemään huoneenlämpöön joitakin tunteja ennen tai sulata sitä mikrossa. Lisää margariinin joukkoon sokeri ja vatkaa seosta, kunnes se vaalenee. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin verran.

Leivo taikinasta tankoa, jonka halkaisija on reilu 1 cm. Käytä tangon pyörittelyssä tarvittaessa jauhoja apuna. Leikkaa tangosta 8 cm:n mittaisia paloja, pyörittele niitä lautasella kaneli-sokeriseoksessa ja asettele leivinpaperin päälle pellille s:n muotoon. Paista ässiä 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Keksit voi tarvittaessa myös pakastaa, jos eivät katoa kokonaan saman tien.



2 kommenttia

  1. Mammani teki aina noita kaneliässiä...namm..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin hyviä! Ihan siksikin, että maku tuo mieleen oman lapsuuden:-)

      Poista