Frozen-villatakki


Se on valmis! Ja se on ihana! Jäinen turkoosi väri, sopivasti löysä malli, pituus ja taskut natsaavat kaikki täydellisesti. Olen täällä taputellut itseäni olalle upeasta suorituksesta ja pistänyt tyytyväisenä merkille, että neulomistaidot ovat viimeisten projektien parissa kehittyneet kuin vaivihkaa. Yhdistin neuletakin tänään valkoiseen kesämekkoon, mutta se toimii huippuhyvin myös esimerkiksi t-paidan ja mustien pillifarkkujen kanssa. Ja onpa muuten kivaa vaihtelua saada näin kevään korvalla uusi väri pukeutumiseen.

Sitten hieman faktoja pöytään. Neuletakki on siis PetiteKnitin Ingen Dikkedarer Cardigan (ohje ostettavissa myös englanniksi ja ruotsiksi). Ja lankana Lankamaailman alennusmyynneistä löytynyt Gjestal Garnin Tynn Alpakka Ull (90 % alpakkaa ja 10 % villaa), värinä vaalea turkoosi. Neuloin 4-puikoilla kaksinkertaisella langalla, jota meni tähän työhön yhteensä vajaa 18 kerää (50 g, kerässä n. 167 m lankaa). Tämä neuletakki on kokoa M, enkä lähtenyt soveltamaan esim. takin tai hihojen pituudessa vaan tein tarkalleen ohjeen mukaan.

Tekemieni neuleiden nimeämisestä elokuvien mukaan näyttää olevan muodostumassa jonkinlainen perinne. Tämän Frozenin väriteemoja jäljittelevän neuletakin lisäksihän omistan myös Alien-neuleen.

Neuletakki itse tehty Ingen Dikkedarer Cardigan // mekko Six Ames // sukkahousut Swedish Stockings // kengät Pomar

4 kommenttia

 1. Oikein hieno neule ja sinulle sopiva väri! :) Nyt alkoi tehdä itsekin mieli kokeilla neuleen tekemistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väri osui kyllä aivan nappiin <3 Suosittelen kokeilemaan! Tämän kokoinen neule oli kyllä melkein kahden kuukauden projekti, mutta kyllähän se kannatti:-)

   Poista
 2. Kaunis väri ja malli! Näyttää oikein hyvältä ylläsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tuo neuletakin malli on kyllä niin kiva, että joskus voisin tehdä vielä toisen vähän pidemmänkin version. Ja tuo lanka on tosiaan juuri oikean sävyinen<3

   Poista