Neule nimeltä Alba


Alba genser. Alba sweater. Jouluneule. Alien-neule. Hartaasti neulotulla harmaalla ihanuudella on monta nimeä (jälkimmäinen Anssin keksimä, liittyy kuulemma tuohon selän lettikuvioon). HipKnitShopin norjankielisellä (löytyy myös englanniksi) ohjeella ja Snurresta hankitulla (ja tästä neuleesta puretulla) Gepardin Puno-langalla toteutettu neule valmistui kuin valmistuikin jouluksi. Ensimmäinen alusta loppuun ohjeen mukaan neulottu neule onnistui sen verran nappiin, että taidan jatkossakin suosia valmiita ohjeita omien sovellusten sijaan.

Tarkkasilmäisimmät varmasti huomaavat kuvista pienen kauneusvirheen. Toinen hiha on sentin pari toista lyhyempi, koska lanka loppui kesken. Päällä tuota puutetta ei onneksi huomaa. Eikä sitä, että jouduin hyödyntämään kaikki lyhyimmätkin langanpätkät, että sain hihan edes noin pitkäksi.

Mutta muuten neule on kuin unelma. Täydellinen.

2 kommenttia

  1. Mä oon tiiraillut tätä samaa ohjetta instassa. Kandee myös kurkata petiteknit:in aikuisten neuleet! Ohjeita myös englanniksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti vinkistä! Käyn katsastamassa, seuraavaksi nimittäin suunnitteilla neuletakki. Ja siis nuo HipKnitShopin ohjeet on myös englanniksi (vaikka tosta mun tekstistä saa helposti käsityksen, että olisi vaan norjaksi...) Ite ymmärsin paremmin sitä norjankielistä ohjetta.

      Poista