Taimihylly


Olohuoneeseen saapui helmikuun aikana uusi miehen nikkaroima sisustuselementti. Kun idätyssuunnitelmani kasvoivat ennenkokemattomiin mittakaavoihin, esiin astui huoli kaikkien taimien turvallisesta ja tarpeeksi valoisasta idätys- ja kasvupaikasta. Näissä uusissa taloissa kun ei noita ikkunalautoja juurikaan ole, ja sitä paitsi tuo vajaan metrin korkeus olisi ollut aivan liian helposti touhukkaan apupuutarhurin ulottuvilla. Aikani googlailtuani löysin netistä tämän ohjeen. Helposti toteutettava jokakeväinen väliaikaisratkaisu, eikä hassumman näköinenkään.

Eipä pitäisi ainakaan enää olla valosta kiinni, millaiseksi hentoiset perennantaimeni kasvavat. Katsotaan siis riittävätkö tämän taimikasvattajan taidot ja rakkaus.


6 kommenttia

 1. Hauskan näköinen! Ja sieltähän puskee esiin jo vaikka mitä. Mä olen vielä niin aloittelia näiden viherpeukalojuttujen kanssa, että ostan suosiolla valmiiksi kasvatetut perennat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-) Sinänsä aika uskaliasta hamstrata näinkin paljon idätettäviä siemeniä, sillä edellisvuosina lähes kaikki mun taimikokeilut on epäonnistuneet... Ja kyllä luulen, että myös niitä valmiiksi kasvatettuja perennoja tulee hankittua aika tavalla, vaikka nämä onnistuisivatkin:-D

   Poista
 2. Mä olen joskus rakentanut tällaisen yhdelle messuosastolle missä sitä ihasteltiin kovasti. Ja nyt kun näen tällaisen ihan oikeassa käytössä niin onhan tuo aivan ihana. Tosi käyttökelpoinen idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja niin helppo toteuttaa, vaikka itsehän en tämän eteen tehnytkään mitään muuta kuin etsin miehelle nuo ohjeet :-)

   Poista
 3. Tosi hyvä idea, pitääkin mietti jos johonkin saisi laitettua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Tämä on kyllä ainakin meillä ratkaissut taimien sijoitusongelmat :-)

   Poista