Mietteitä mökkikauden päättyessä


Mökki on nyt laitettu talviteloille sitkeästi lämpimänä ja aurinkoisena jatkuvasta syksystä huolimatta. Luukut ovat ikkunoissa, tavaroita tuotu kotiin talvehtimaan ja puutarhakin taitaa olla näin syksyä vasten paremmassa kunnossa kuin muutamana edellisvuotena (iso kiitos tästä talkooapuna häärineille ystäville <3). Ensimmäistä kertaa olo ei ole tässä vaiheessa pelkästään huojentunut ja helpottunut. Päällimmäisenä mielessä on sen sijaan ilo ja vähän haikeuskin. Olisihan siellä palstalla voinut hääriä pidempäänkin. Ja ennen kaikkea ensi kevättä odottaa jo malttamattomana. Uusia ideoita on mielessä vaikka kuinka ja toivon, että ensi vuonna voisi keskittyä paremmin puutarhaan nyt kun mökki on valmis. Tosin samalla myös hieman jännittää, sillä ensi kaudella puutarhurointi pitäisi mahduttaa töiden ja muun elämän lomaan kotiäidin arjen sijasta.

Vielä mökillä olisi tarkoitus käydä haravoimassa ja katsastamassa hiiritilanne (pieniä vieraita oli nimittäin papanoista päätelleen päässyt pari sisällekin, nyt mahdolliset vierailuaukot on kuitenkin tukittu). Satoakin tulee vielä: omenoita ja ehkä jopa kesäkurpitsaa. Monet perennat ja kukatkin kukkivat vielä täyttä häkää. Alkukesän perennoista osa jo toistamiseen.

Ja onpa muuten ihanaa, kun mökkikausi jatkuu pitkälle talveen ja sen ylikin oman puutarhan antimien ansiosta. Pakkasesta saa vadelmia pirtelöön ensi kevääseen saakka ja ruoka maustuu oman maan sipuleilla vielä muutaman viikon.


2 kommenttia

  1. Hei, Laittakaa katajaa seinänvierustoihin yms. Hiiret eivät tykkää ja ovat ainakin meidän mökillä pysyneet loitolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon vinkistä! Pitääpä kokeilla, jos hiiristä on vielä häiriötä.

      Poista