Lahjaksi tarhatädeille


Tänään vietettiin päiväkodin puistossa eskarilaisen ja 4-vuotiaan kevätjuhlia. Vaikka ilma ei ihan yltänyt muiden viikon hellepäivien tasolle, niin sade onneksi alkoi vasta siinä vaiheessa kun viimeiset juhlijat alkoivat keräillä kimpsujaan ja kampsujaan. Esikoisen päiväkotitaival päättyy parin viikon kuluttua ja kyllähän siinä vähän tämän mamman silmät kostuivat, kun tyttö pokkasi itselleen kukat ja todistuksen. Ihan käsittämätöntä, että parin kuukauden päästä meillä asustaa koululainen.

Mutta sitten itse asiaan. Viime vuonna askartelimme tyttöjen kanssa heidän omille aikuisilleen hamahelmistä kaulakorut. Tänä vuonna askartelu ei kuulemma innostanut, joten lahjaksi valikoitui tyttäriä vähemmän ja äitiä enemmän kuormittava vaihtoehto. Raparperimehu. Oman maan raparpereista tietty. Eilinen menikin siis raparperinvarsia keitellessä ja keitosta harson läpi valutellessa. Resepti löytyi täältä.

Mehu Ikean pulloihin ja kylkeen vielä tyttöjen tekemät kortit. Ainakin reaktioista päätellen lahja oli varsin mieluinen.


4 kommenttia

 1. On kyllä tosi kiva idea! Taidan minäkin kokeilla :) Onko sulla tietoa miten kauan säilyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, on ainakin vuodenaikaan sopiva lahja😊 Varmaa tietoa säilyvyydestä mulla ei ole, mutta rohkenisin veikata että jääkaapissa sen 3-4 päivää.

   Poista
 2. Hyvä idea! Me vietiin kerhotädeille kirsikkatomaatin taimet. Uskon, että kerho/tarhatädit tykkäävät juurikin käyttölahjoista, kun kaikilla on niin paljon kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nuo taimet on myös tosi ihana idea! Uskon minäkin, että käyttölahjat on niitä mieluisimpia ja just kaikki tällaiset sopii niin hyvin kevääseen ja kesään.

   Poista