Lomakuulumisia

Äitiyslomasta on kunniakkaasti hurahtanut ohi jo kaksi ja puoli viikkoa. Siitä loppuraskaskauden malttamattomuudesta ja hitaasti kuluvasta ajasta ei vielä ole merkkiäkään. Ehkä sitä ei enää kolmannen lapsen kohdalla tulekaan tai sitten tässä täytyy vielä jonkin aikaa odotella, niin vauvaa kuin kärsimättömyyttäkin.

Puhuin ennen lomaa, että minulla oli odottamassa monen kohdan tehtävälista, jota nyt olenkin uskollisesti noudattanut. Blogissakin raportoidun ompeluvimman jälkeen olen kerennyt järjestää kaikki tämän huushollin paperit, hinkata kummankin kylppärin mustuneet kaakelisaumat, pitää viikon pöytää itsepalvelukirppiksellä, järjestää valokuvat ja teettää niitä, hoidella omia ja muidenkin asioita kaupungilla ja tarjota kahdenkeskistä laatuaikaa varsinkin esikoiselle. Vielä olisi tarkoitus ehtiä ainakin kokkailla ja leipoa jotain pakkaseen laiskojen päivien lounaiksi sekä vierasvaraksi, ja viettää laatuaikaa kuopuksen ja toivon mukaan myös aviomiehen kanssa.

Viime viikot kuulostavat omaankin korvaani aikamoiselta suorittamiselta (ja silti tuntuu, että en ole ehtinyt tehdä puoliakaan siitä, mitä alun perin suunnittelin), mutta kaiken touhuamisen lisäksi olen nukkunut päiväunia, lukenut joululahjakirjaa ja löhönnyt iltaisin sohvalla katsoen elokuvia tai perheen aikuisten tämän hetken suosikkisarjaa Beauty and the Beastia. Ja toisaalta myös kaikki tämä puuhailu ja pitkään mielessä muhineiden rästihommien toteuttaminen on minulle se paras tapa rentoutua ennen alun vauva-aikojen rauhoittumista ja vauhdin hidastumista.


2 kommenttia

  1. Tsemppiä loppuraskauteen! :) Minulla ei ehtinyt tulla kolmannen raskauden kassa ollenkaan loppuraskauden malttamattomuutta, vaikka kuopus syntyikin vain pari päivää ennen laskettua. :) Puuhaa riitti raksan ja kahden vanhemman lapsen kanssa, eikä olo ehtinyt käymään kärsimättömäksi ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Venla! Joo, voi olla, että noin käy mullekin (ellei sitten vauvelia odotella kovasti yli lasketun ajan), sillä menoa ja meininkiä täällä tosiaan riittää :-)

      Poista