Takaisin mustaksi


Nämä Leen pari vuotta vanhat mustat farkut ovat ahkerassa käytössä kesät talvet (uusimpia asukuvia niistä täällä ja täällä), ja niiden väri olikin jo haalistunut kaikkea muuta kuin mustaksi. Harmahtavuus ei sinänsä olisi ehkä niin haitannut, ellei kulumisen jälkiä olisi ilmaantunut jokseenkin häiritseviin paikkoihin, kuten puolisääreen siihen kohtaan, mihin ilmeisesti kumisaappaat ovat hanganneet.

Olen joskus aikaisemminkin pyöritellyt mielessäni tätä haalistuneiden vaatteiden värien palauttamista värjäämällä. Aina se on kuitenkin tuntunut liian työläältä. Olen ajatellut, että pesukonevärjäystä en ainakaan uskalla kokeilla, ja vadissa värjääminen taas on vaikuttanut hitaalta ja sotkuiselta prosessilta.

Nyt kun syksyllä intoa kaikenlaisille projekteille näyttää olevan muutenkin enemmän, niin päätin viimein ryhtyä värjäyshommiin ja marssia lähiostarin Tokmannille ostamaan pienen purkin Nitorin mustaa all in one -tekstiiliväriä (hinta alle 6 euroa). Värjääminen osoittautuikin paljon pelkäämääni helpommaksi: väripussi ja farkut pesukoneeseen ja lopputuloksena uudestaan mustat lempifarkut. Ja pesukonekaan ei kärsinyt värjäysprojektista. Aivan naurettavan helppo tapa saada muuten täydellisille farkuille lisää käyttöaikaa.


Lähetä kommentti