Matka menneisyyteenSain alkuviikosta läpikäytäväkseni laatikollisen isäni vanhemmille kuuluneita vanhoja valokuvia ja valokuva-albumeita Pohjanmaalta. Vanhat valokuvat ovat mielestäni aina olleet hurjan kiehtovia, varsinkin ne pienet mustavalkoiset poseerauskuvat juhlasta ja arjesta.

Mummilla olen useaan kertaan käynyt läpi äidin puolen suvun pikkiriikkisiin kuviin tallennettua historiaa, mutta näiden mummun ja papan kuvien joukossa oli sellaisiakin, joita en muista nähneeni koskaan ennen edes heillä käydessäni. Tunnekuohu oli siis valtava, kun löysin mm. kuvia isästäni arviolta alle 20-vuotiaana nuorukaisena sekä isovanhemmistani vastarakastuneina, ujot ja onnelliset hymyt huulillaan. Hämmentävää oli myös nähdä isällä 50 vuoden takaisessa peiliselfiessä sama kamera, joka löytyy minulta edelleen työhuoneen kaapista. Muutamat kuvista olivat niin helmiä, että harkitsen niiden kehittämistä ja kehystämistä meille tänne kotiin. Ja taidanpa muuten myös selvittää, olisiko tuosta kamerasta vielä johonkin.

Sitten vielä vanhoihin kuviin liittyvä Instagram-vinkki: tunnisteella #aprillaprill_nuochdå löytyy nimittäin kuvia, joissa menneisyys ja nykyisyys on yhdistetty samaan kuvaan.


2 kommenttia