Hampuri-Travemünde-Esbjerg-Legoland-Århus


Saavuimme toissayönä kotiin viikon kestäneeltä roadtripiltä Saksaan ja Tanskaan. Lensimme viikko sitten sunnuntaina Kööpenhaminaan, josta ajelimme vuokra-autolla ensin Hampurin lähelle ystäviemme luokse. Hampurista matka jatkui rantalomalle Travemündeen ja sitten viikon puolivälissä takaisin Tanskaan, Esbjergiin, Legolandiin ja lopuksi kahdeksi yöksi Århusiin.

Matkasta muodostui osittain varsinainen someloma, sillä keräsin vinkkejä ja tärppejä paljon Instagramin kautta. Somen vinkkien ansiosta tutustuimme Hampurissa perinteisten keskustan nähtävyyksien lisäksi myös Eimsbüttelin viihtyisään kaupunginosaan ja sen söpöihin pikkuisiin putiikkeihin, vaikkakin vierailtavien paikkojen listalla ollut kahvila olikin harmillisesti kiinni. Travemünde oli nostalginen kohde siellä jo lapsena käyneelle Anssille ja toi myös muistoja mieleen meidän kahden 12 vuoden takaisesta autoreissusta ympäri Eurooppaa. Ilta ja päivä rannalla oli myös juuri sitä, mitä lapset parin päivän kaupunkilomailun jälkeen kaipasivat.

Esbjergistä ehdimme yhden illan aikana nähdä vain paikallisen uimahallin sekä Mennesket ved havet -monumentin valkoiset miehet, jotka olivat varsin vaikuttava huipennus 10-vuotishääpäivämme tuulisena iltana. Legoland yllätti iloisesti hauskoilla huvipuistolaitteillaan ja hillityllä ihmismäärällään, ja sympaattinen Århus osoittautui hyväksi valinnaksi ennen kuin käänsimme vuokra-automme nokan takaisin kohti Kastrupia. Tanskan toiseksi suurin kaupunki tarjoili katsauksen historiaan Den gamle byssä, merenrannalle pystytetyn jättiscreenin jalkapalloa varten ja helteistä auringonpaistetta. Lisäksi koimme Århusissa myös matkan ainoan ikävän kokemuksen, kun joku rikkoi autostamme ikkunan viimeisenä aamuna uimarannan parkkipaikalla. Onneksemme voro ei saanut kuitenkaan mitään mukaansa, koska varsin tehokas täsmäisku kohdistui esikoisen autoon uimareissun ajaksi jätettyyn reppuun, joka oli täynnä pehmoleluja ja väristyskirjoja.

Majoituimme ystävien upouuden omakotitalon lisäksi Airbnb:n kautta löytämässämme loma-asunnossa, viiden tähden hulppeassa B&B-lukaalissa sekä århusilaisen perheen kodissa 10. kerroksessa, aivan Isbjerget-talojen naapurissa (sekin Airbnb:n kautta).

Oikein onnistunut matka siis<3Lähetä kommentti