Talven parhaat kengät


Olen syksystä asti harkinnut paremmin vaatehankintojani ja pohtinut, mitä oikeasti tarvitsen ja mitä kannattaa hankkia. Tämän seurauksena olen huomannut ainakin sen, että kun heräteostokset ovat jääneet vähemmälle, rahaa on jäänyt paremmin säästöön sellaisia oikeasti tarpeellisia hankintoja ja investointeja varten.

Yksi jo pitkään roikkunut hankinta ovat kunnolliset talvikengät. En tiedä kuinka monta talvea olen kärvistellyt kengissä, jotka vuotavat kuin seula loskasäässä, ovat jäätävän kylmät paukkupakkasilla ja haastavat tasapainoa liukkaalla kelillä. Lasten kanssa ulkoillessa olen käyttänyt aikoinaan vaellusriparille (!) hankittuja vaelluskenkiäni, mutta ne eivät ulkonäkönsä puolesta oikein sovellu käytettäväksi lähistön ulkoilumaastoja laajemmalti.

Nyt kuitenkin päätin, että kunnolliset talvikengät, jotka pitävät jalat kuivina ja lämpiminä, ovat se tämän talven tärkein hankinta. Kriteerinä oli ajaton malli, musta väri ja vedenpitävyys. Investoinnin kun on tarkoitus olla mahdollisimman pitkäikäinen ja monikäyttöinen.

Nämä Gore-Tex-maiharit löytyivät suomalaisen Pomarin valikoimista, ja tilasin ne tovin pähkäiltyäni joulun jälkeisistä alennusmyynneistä. Näin jälkikäteen sanottuna tuo pähkäily oli kyllä ihan turhaa, sillä kengät ovat palvelleet jo nyt uskollisesti säässä kuin säässä ja lisäksi istuneet talvityyliini täydellisesti.

 kengät Pomar // takki Mint&Berry // neule Selected // farkut Lee // huivi ja pipo omatekemät

Lähetä kommentti