Joulukauden aloitus ja joulukoti edellisvuosina


Meidän perheen joulukausi alkaa aina perinteisesti Aleksanterinkadun joulukadun avajaisista. Joulujutut siis hiipivät pikkuhiljaa mieleen ja kaivelin esiin postauksia ja kuvia edellisvuosien jouluista. Muutama viime joulu on ollut tyyliin sopivasti varsin pastellinen ja samoilla linjoilla sitä mennään varmasti tänäkin vuonna. Toisaalta myös hieman tummemmatkin sävyt kiinnostavat.

Joulukorteille ja niihin mahdollisesti otettaville kuville en ole vielä uhrannut ajatustakaan ja joulukalenterikaan ei ole vielä edes idea-asteella. Kyllä harmittaa, että tämän viimevuotisen kierrätyspaperisen version pussukat tuli kaikki hävitettyä. Ei sitä nimittäin oikein enää ehdi väsäillä ja suunnitella samalla tavalla kuin vuosi sitten vielä hoitovapaalla. Jouluista ja koko perheen yhteistä puuhaa voi onneksi järjestää ilman joulukalenteriakin.

Onneksi sentään suurin osa itse väsätyistä koristeista on tallella ja itse asiassa nuo hamahelmitähdet ovat koristaneet kotia kesät talvet valmistumisestaan lähtien. Myös viimejouluinen adventtikynttelikkö on helppo tarvittaessa toteuttaa uudelleen, jos en keksi uutta ideaa.


2 kommenttia