Isoäidin takkikaapilla

Avauduin mummilleni aikaisemmin syksyllä, kuinka kalliin äitiystakin hankkiminen talvea varten tuntui turhalta muutaman kuukauden käyttöajan vuoksi. Tämän kuullessaan mummi ehdotti minulle tutustumista omaan takkivarastoonsa, josta jo toisella sovituksella löytyi täydellinen takki silloin vielä kovin pienen vauvamasun peitoksi. Takki on odotellut siitä lähtien omassa kaapissani kärsivällisesti, kunnes se vihdoin viime viikkoina on päässyt käyttöön (täytyy tosin tässä vaiheessa todeta, että myös oma talvitakkini menee vielä juuri ja juuri vatsan kohdalta kiinni ja onkin näissä sadekeleissä ollut huomattavasti aktiivisemmin käytössä). Telttamainen takki ja sen ihana lämpöinen huppu on kerännyt kaveripiirissäni niin kehuja kuin hihityksiäkin, mutta itse olen valtavaan viittaan tosi tyytyväinen, ja voikin olla, että mummi joutuu lainaamaan tätä minulle vielä helmikuun jälkeenkin.

Tämä mamma kassialmaili tänään myös kahden veskan voimin siitä syystä, että kotityöläisellä oli etätyöpäivä. Tytöt ja minä suuntasimme nimittäin torstaiperinteen mukaisesti mm. piparkakun paistoon juuri samaiselle mummille, ja työt sekä kone sullottiin laukkuun mukaan.


Takki Halonen (mummilta lainassa) / huivi Cubus / pipo itse tehty / kassi Selected Femme / olkalaukku Boden / kengät Duffy / nahkahansikkaat Wedins tai Accent

2 kommenttia

 1. Ihana takki! :)
  Itsekin kuljin viime talven viimeisilläni ollessa anopin 80-luvun Joutsen untuvassa. Silloin oli onneksi erittäin väljät pusakkamallit suosittuja. Hyvin toimi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna :-) Oo, olisinpa säästänyt äitini kirkkaanpunaisen Joutsenen, joka oli peräisin varmaankin juuri samalta vuosikymmeneltä. Taisin nimittäin myydä sen kirppiksellä jokin vuosi takaperin... Jos alkuvuosi alkaa paukkupakkasilla, niin tämä takki voi nimittäin olla hieman vilpoinen, vaikka alle sopiikin monta kerrosta vaatetta.

   Poista