#39: Kahden euron kirppishame

Kuten aikaisemmin olen todennutkin, käyn aivan liian harvoin kirpputoreilla ja vielä harvemmin löydän mitään. Tämä hame lähti mukaan oman pihan kirppikseltä viime kesänä, koska tykkäsin kankaan kuosista. Kuosi puhutteli, vaikka pari kokoa liian suuri ja hankalan pituinen hame merkitsi radikaalia tuunausta (ainakin omat taitoni huomioiden), hidasteena sivuvetoketju, kiinni ommeltu vuori ja yläosan koristeelliset laskokset .

Yli puoli vuotta se sattui silmiini työhuoneen kaapissa, käsityötarvikkeiden viereen rutattuna, kunnes viime viikonloppuna päätin tarttua toimeen. Mallailua, yksinmuminaa ja suunnittelua kesti tunnin, hame sai uuden ilmeen puolessa. Prosessi nopeutui huomattavasti, kun helman lyhentämisen sijaan tartuin toimeen yläkautta ja leikkasinkin palan pois vyötäröstä. Vetoketju vaihtui kuminauhaan ja yläosan koristeellinen ompele saksittiin sekin pois. Sivusaumat auki, taas saksille käyttöä ja takaisin kiinni. Lopputuloksena a-linjainen kevät-/kesähame ja erillinen alushame, joka tarvittaessa käy muidenkin hameiden alle. Tämä löytö ei siis jäänyt alun uhkaavasta tilanteesta huolimatta ikuisuusprojektiksi. Ja taas hymyilyttää.

P.S. Lisäsin muuten tunnisteisiin uuden tuunailut-tunnisteen, jonka alta löytyvät kaikki (peräti kolme) vaatetuunailuani. Ne löytyvät myös pikkuprojektit-tunnisteella, ja tuon tunnisteen alta löytyvät mm. myös kaikki neuleprojektini ja muut näpertelyt. 

Hame itse tuunattu kirppislöytö / neule Asos / huivi H&M / nilkkurit Wonders

6 kommenttia