Hellepäivän suihkuttelut


Aloitimme viime kesän paahtavissa helteissä mökillä suihkutteluperinteen. Sellaisen, että illansuussa kastellaan kasvien lisäksi myös lapsia (ja aikuisia). Jääkylmä suihku hellepäivänä piristää kummasti ja kuopus on muistellut tätä mökkiaktiviteettia oikeastaan koko talven.

Sain viime viikolla testiin Gardenan Liano-kasteluletkun*, joka toimii näissä kastelu- ja suihkutteluhommissa mainiosti, ja ilmatkin lämpenivät kuin tilauksesta. Helteillä kukat, viljelykset ja muut kasvit tarvitsevat niin paljon vettä, että tapanani on ollut kastella puutarhaa letkulla kastelukannujen kanniskelun sijaan. Lianossa pisteitä saa tekstiilikudoksella päällystetyn letkun taipuisuus ja helppo käsiteltävyys sekä se, että se kestää UV-säteilyä ja voi siis turvallisesti jäädä nurmikolle makoilemaan, jos helteet jatkuvat ja tarvetta kasteluun ja viilennykseen riittää useana päivänä.

Sitten takaisin siihen suihkutteluun. Kuten kuvista näkyy, niin nuo muut tykkäävät suihkun läpi juoksemisesta. Minä taas suuntaan suihkun suoraan ilmaan yläpuolellani, jolloin vesi pisaroi päälle vesisateen lailla. 4-vuotias taas kastelee mielellään muita (joskus kukkiakin), mutta suuttuu tulisesti, jos itse saa suihkun yllättäen päällensä.

*Letku saatu bloginäkyvyyttä vastaan.


Lähetä kommentti