Berliini


Monella tapaa kiireinen alkusyksy huipentui kolmeen päivään Berliinissä, Anssin kanssa kahdestaan <3

Meille jo entuudestaan tuttu kaupunki tarjoili vanhoja tuttuja, mutta myös valtavasti uutta, ja kolme päivää kului ennen kaikkea ympäriinsä käveleskellen ja herkutellen. Syksyinen Berliini tarjoili kahdessakympissä huidellutta aurinkoista säätä, joka varsinkin Suomen "sadekauden" jälkeen oli niin mieletöntä luksusta, ettemme pahemmin malttaneet pyöriä museoissa tai muissa sisätiloissa. Ainoat ns. turistinähtävyydet olivatkin Fernsehturm ja Berliinin muuri aka East Side Gallery.

Kyselin myös etukäteen paljon Berliinin-vinkkejä ystäviltäni, mutta loppujen lopuksi niiden perusteella tulikin katsastettua vain Friedrichsheinissa sijainnut vietnamilainen ravintola 1990 Vegan living, joka vakuutti myös ensin hieman epäileväisen siipankin herkullisella ruoallaan. Samaisesta kaupunginosasta bongasin myös aivan täydellisen sisustus- ja vaatekaupan Victoria met Albert, jossa kulutin lähes koko shoppailubudjettini (asiasta varmasti myöhemmin lisää).

Matka sai edellisvisiitin jälkeen hiipuneen Berliini-fanituksen syttymään uuteen liekkiin, ja aloimmekin heti suunnittelemaan myös lasten viemistä samaiseen kaupunkiin.


Lähetä kommentti