Cookierakkautta

Olin opiskeluaikoina töissä kahvilassa, jossa myytiin muiden herkkujen ohella maailman parhaita cookieita. Varsinkin silloin ne veivät kielen mennessään, kun joku otti ne uunista hieman liian aikaisin ja me työntekijät saimme syödä liian pehmeiksi jääneet hävikkikeksit. Siitä asti olen suhtautunut intohimoisesti cookieiden pehmeyteen. Sillä pehmeitä niiden todellakin kuuluu olla!

Tällä cookiereseptillä saa aivan taivaallista taikinaa (ihan kuin Ben&Jerry'sin jäätelössä, voin kertoa, että jääkapilla tuli käytyä aika tiuhaan) ja herkullisia keksejäkin, mutta paistoajan kanssa saa olla todella tarkkana, jotta koostumus pysyy pehmeänä. Resepti löytyy täältä, mutta tämä oma versioni poikkeaa hieman alkuperäisestä. Esimerkiksi tanskankielisessä reseptissä suklaata oli lähes tuplasti enemmän. Ja taikinan kannattaa tosissaan antaa tekeytyä vähintään 24 tuntia jääkaapissa. Leivoimme cookieita useassa osassa ja ne totta vie paranivat sitä mukaa kuin aikaa kului.

Suklaahippucookiet (n. 30 kpl)


480 g jauhoja
1 ¼ tl ruokasoodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ karkeaa suolaa
280 g margariinia
280 g fariinisokeria
240 g sokeria
2 isoa kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
300 g tummaa suklaata

Ota margariini ja kananmunat huoneenlämpöön vähintään tunti aikaisemmin.
Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa ja siirrä sivuun odottamaan.
Sekoita huoneenlämmössä pehmentynyt margariini ja sokerit (huom. sekä tavallinen sokeri että fariinisokeri) suuressa kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ja ilmavaksi seokseksi (n. 3-5 minuutin ajan).
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja hyvin sekoittaen.
Lisää joukkoon myös vaniljasokeri ja sitten muut kuivat ainekset hitaalla nopeudella. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
Murskaa lopuksi suklaa paloiksi ja sekoita taikinaan.
Aseta muovikelmu tiiviisti taikinan päälle ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 24-48 tuntia.

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja muotoile taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle reilun ruokalusikallisen kokoisia pyöreitä taikinanokareita. Älä paina nokareita litteiksi! Ripottele keksien pinnalle vielä halutessasi sormisuolaa.
Paista keksejä n. 15 minuuttia (jos siis haluat niistä pehmeitä, rapsakampia saat pidentämällä paistoaikaa muutamalla minuutilla), anna jäähtyä ja herkuttele.


Lähetä kommentti