Täällä on aloitettu kevätkausi loman jälkeen sekä pehmeä lasku uudenlaiseen arkeen. Kuopus otti ensituntumaa uuteen päiväkotiinsa ja ihan lupaavastihan se meni, ajoittain äiti jopa unohtui jonnekin taka-alalle.
Kuten pari postausta takaperin totesin, niin leivonta- ja ruoka-aiheiset jutut jäivät viime vuonna blogissa melko vähälle. Ajattelin korjata asiaa ja silloin tällöin julkaista joitakin lempireseptejäni. Ensimmäisenä uunista ulos maukkaat fetaparmesaanimuffinit.
Fetaparmesaanimuffinit (n. 12 kpl)
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g parmesaanijuustoa
150 g fetajuustoa
3 munaa
2 dl piimää
Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta parmesaani ja lisää joukkoon. Murenna myös fetajuusto jauhoseokseen.
Riko munat erilliseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita piimä munien joukkoon ja kaada muna-piimäseos jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele muffinipellin syvennykset ja jaa taikina niihin. Tai käytä paperisia muffinivuokia. Itse käytän yleensä paperisia vuokia, jotka asettelen kuitenkin muffinipellille. Näin muffinit eivät leviä ja lötsähdä ohuemmissakaan paperivuoissa.
Paista muffineja 175 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia, kunnes ne saavat väriä pintaan.
Ja sitten: kalenteriarvonnan voittaja on arvottu, ja tällä kertaa onnetar suosi Maisaa. Onnea, sinulle lähti juuri sähköpostia :-)
Ilahtunut Maisa kiittää! (ja pistää reseptinkin talteen :) )
VastaaPoistaJee, onnea vielä! Toivottavasti kalenteri on mieluinen:-)
Poista